Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

La prezidenţialele din Serbia de duminica trecută şi-au încercat şansele unsprezece candidaţi, dintre care patru au fost independenţi. Actualul premier, Alexandar Vučić, a câştigat încă din primul tur, după ce reuşise să se impună şi în alegerile legislative de acum un an.

Între ceilalţi competitori s-au aflat fostul ombudsman Saša Janković, fostul ministru de externe Vuk Jeremić, care candida în toamna trecută la poziţia de secretar general al Naţiunilor Unite, sau ultra-naţionalistul Vojislav Šešelj, acuzat de crime de război, dar achitat în 2016 de Tribunalul de la Haga.

Vučić şi-a început, de altfel, parcursul politic ca aghiotant al lui Šešelj şi ministru al informaţiilor în ultimul guvern al lui Slobodan Milošević. Azi, profilul său e cu totul diferit. Partidul pe care-l conduce – Srpska Napredna Stranka (SNS) – e afiliat la familia PPE, iar el e considerat pro-european.

Integral pe AdevărulComentarii

Paulus @Cristian Preda.- fii te rog amabil - CE (pizda-mati, n.m.) ÎNSEAMNA aia "acuzat de crime de război, dar achitat în 2016 de Tribunalul de la Haga"?! Care (si ma vad nevoit sa ma repet: pizda-mati de sluga.n.m.) e sensul dezgroparii unei acuzatii dovedite, iata, ca fiind FALSA în urma unui EURO-proces în regula?! Cu respect, P.

5 aprilie 2017 23:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.