Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

(...)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la Bruxelles, că decizia Consiliului European privind soluţiile de capitalizare a băncilor înseamnă că toate statele din UE au garanţia că subsidiarele băncilor-mamă nu vor avea probleme legate de fluxurile de capital. „A fost adoptată declaraţia de recapitalizare a băncilor. Acest document vizează finanţarea băncilor pe termen mediu, ca să se asigure fluxurile de cre­ditare pe termen mediu a economiei reale”, a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat că declaraţia vizează asigurarea cantităţii şi calităţii capitalului, pentru că, de fapt, se vizează introducerea în sistemul bancar a unui capital de primă clasă, respectiv lichiditate în bani. Prin această decizie, nu numai România, ci şi toate statele au garanţia că subsidiarele aparţinând băncilor-mamă din alte state vor avea nivelul de capital menţinut şi pentru anii următori. „Deci ceea ce a însemnat îngrijorarea noastră a primit un răspuns din parea statelor membre. Propunerea noastră a fost materializată printr-un text care vizează toate statele UE”, a spus şeful statului. Băsescu a subliniat că obiectivul pe care iniţial l-a prezentat ca fiind un interes al României a fost generalizat pentru toate statele UE. „Acest lucru va permite României atât creditatea economiei, cât şi achiziţia de resurse financiare pentru acoperirea nevoilor bugetului de stat. Altfel spus, va permite României să-şi menţină nivelul actual de pe piaţa da­toriilor suverane”,a precizat preşedintele.

Integral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

vovo Chiar nu va este rusine ??? Ce idei de la Bucuresti ???

30 octombrie 2011 1:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.