Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Voi dispune un audit, un audit extern care să verifice, dar nu DNA şi Ministerul Public şi DIICOT, pentru că procurorii din România, cei 2.650 de procurori funcţionează, îşi desfăşoară, îşi îndeplinesc competenţele în structurile de bază ale Ministerului Public, Parchete de pe lângă Judecătorii, Tribunal, Curte, la DIICOT sau la DNA. Şi atunci ai fi nedrept dacă te duci la fond să te opreşti la unii şi să îi ocoleşti pe alţii. Vă declar (...) că într-un timp pe care nu l-am stabilit, după o procedură legală, voi dispune în calitate de ministru un audit extern la cele trei structuri ale Ministerului Public - DNA, DIICOT şi Înalta Curte”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.
„Prima zi de mandat ca ministru am avut onoarea ca premierul să mă solicite să reprezint Guvernul în fața CCR, pledând pentru existența unui conflict juridic(...).Dacă eu am pledat în fața Curții, dacă decizia Curții a fost în sensul susținerii mele, apreciez soluția dată”, a spus ministrul referitor la decizia CCR.

„Nu e prima dată când o putere intră în zona altei puteri”, a spus ministrul.

„Au existat, din păcate, multe astfel de conflicte. Poate unele mai grave, poate altele mai puțin grave și Curtea din care făceam și eu parte a dat aceleași trei direcții: a constatat conflictul, a constatat cauza și a dat remediul pentru viitor(...). Dintre toate conflictele constatate de Curte, niciodată nu s-a recurs la sancțiuni altele decât remediile constituționale”, a mai spus Tudorel Toader.

„Conflictele juridice de natură constituțională niciodată nu se nasc între persoane fizice. Conflictele se nasc numai între autorități. Dacă în actele, faptele, procedurile în care se naște un conflict apar fapte de natură penală cu caracter individual, atunci acea faptă poate să atragă răspunderea chiar și penală. Dar conflictul în sine poate să apară numai între autorități. Curtea Constituțională are competența să soluționeze conflictul, iar Curtea Constituțională nu aplică sancțiuni. Ea nu judecă fapte, persoane”, a adăugat el.


Comentarii

Acest bolșevic fezandat va dispune un audit? Dacă el folosește cuvântul audit, deși articolul e semnat de un ziarist al Varanului prăjit, care jurn-anal-ist poate că el folsește acest cuvânt inexistent în limba română, ne întrebăm ce pula calului vrea să facă ministrul justiției? Va lua cu împrumut un stetoscop de la un medic, după care se va duce să pună acel stetoscop la bucile Codruței Kovesi ca să-i asculte vânturile, pardon bășinile? Adică ministrul lui pește prăjit vrea să-i auditeze sau să-i audieze bășinile Codruței? Cuvântul audit e un cuvânt strict al limbii engleze, iar în traducere în limba română înseamnă inspecție, sau control, deși termenul inspecție e cel corect. Băi idioților, voi ce limba pulii calului vorbiți? Păsăreasca englezei, sau păsăreasca limbii române? Tu-vă-n gură de idoți!

4 aprilie 2017 5:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.