Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va înființa un grup de lucru care să identifice soluțiile legale prin care se vor putea recupera parcurile, spațiile verzi sau terenurile pe care au fost amenajate locuri de joacă și care au fost retrocedate în ultimii 16 ani, potrivit unui comunicat de presă.

La solicitarea edilului general, direcțiile de specialitate din Primăria Capitalei au centralizat datele privind terenurile cu destinația de spațiu verde sau amenajate ca locuri de joacă care au fost retrocedate fie pe cale administrativă, fie prin hotărâri ale instanțelor de judecată.

"Din datele pe care le deținem până în prezent, în perioada 2001 — 2013, vechile administrații ale Bucureștiului au retrocedat, fie pe cale administrativă, fie prin hotărâri ale instanței, nu mai puțin de 36 ha de teren în parcuri. Nu contest că vechii proprietari au avut dreptul legal să-și recupereze bunurile confiscate în perioada comunistă, însă îmi doresc să găsim o formulă legală, fără a leza dreptul proprietarilor, de a recupera în folosul bucureștenilor aceste suprafețe de teren. Alte 23,5 ha reprezentând spații verzi și terenuri pe care sunt amenajate locuri de joacă au fost restituite conform legilor proprietăților, în perioada 2001 — 2017", a declarat Firea.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.