Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, că România are, în acest moment, o mare criză de lideri politici.

"Din păcate, România are o criză de lideri politici formidabilă. Deocamdată partidele nu au un contracandidat pentru Klaus Iohannis. Asta e părerea mea. Şi credeţi-mă, (...) experienţa mea, ca lider politic, atât cât am fost, îmi spune că în momentul de faţă nu avem un politician cu vână de lider care să-l facă pe Iohannis. (...) Gândiţi-vă ca Iohannis are de partea lui tot ce înseamnă electorat de dreapta, cu sau fără alianţe ale PMP cu USR şi cu PNL, pentru că electoratul de dreapta nu are alt refugiu în momentul de faţă, decât Iohannis care i-a păcălit el că ar fi de dreapta", a spus Băsescu într-o emisiune TV.

Potrivit acestuia, Iohannis nu ar avea emoţii pentru un al doilea mandat. "Recunosc, nu, nici măcar n-ar avea nevoie de o alianţă de dreapta", a afirmat fostul şef al statului.

Traian Băsescu s-a arătat sceptic că există personalităţi politice care să poată să-l învingă pe Iohannis în alegeri. El a respins nume precum Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu sau Liviu Dragnea.

"Uitaţi-vă la Dragnea, e un înfrânt, care duce la înfrângere şi PSD-ul, în PSD dacă ar mai apărea alt lider ar avea grijă Dragnea să-l elimine, în PNL... daţi-mi un lider capabil să câştige prezidenţialele, numai un nume să-mi spuneţi. (...) Dacă dreapta vrea să se îngroape la doi metri sub pământ, să şi-l pună lider pe Cioloş, vă garantez că PMP-ul nu va fi parte a acceptării unui astfel de lider. (...) Dacă ar fi să aibă loc o unificare a dreptei, n-aş fi de acord ca această consolidare să se facă de dragul lui Iohannis, din nevoi politice acute", a mai spus Băsescu.