Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Deși e tentant să dai bani puțini pe haine, de fapt costul pe care îl plătim pentru fast fashion este mult mai mare. Numai americanii trimit la gunoi 11 milioane de tone de haine anual, ceea ce înseamnă poluarea mediului, plata cu salarii foarte mici pentru muncitori și bani aruncați aiurea de către consumatori. Îți sugerăm șase modalități prin care să devii un pasionat de modă mai responsabil.

Industria fast fashion ocupă locul al doilea la poluare, folosește miliarde de litri de apă și miliarde de tone de chimicale, risipește între 10 și 20% din ceea ce produce și reciclează doar 15% din deșeuri, deși 95% pot fi valorificate.

Iată cum poți lupta împotriva acestui curent:
Cumpără mai puțin, mai responsabil și poartă mai mult

Fast fashion este un model de business care se bazează pe producția de masă, în condiții umilitoare pentru muncitoare și cu efecte devastatoare pentru mediu. Pentru o pereche de blugi se consumă 7.000 de litri de apă (se produc 2 miliarde în fiecare an), pentru un tricou este nevoie de 2.700 de litri, atât cât bea un om timp de 900 de zile. Ca să contribui la lupta împotriva acestui curent trebuie să cumperi mai puține haine, să le alegi responsabil și astfel să le porți mai mult. Ține cont de calitatea materialului, și nu de trend.
Repară, nu înlocui

Dacă o haină are un mic defect, nu înseamnă că trebuie s-o arunci. Încearcă să o repari acasă, cu un ac și ață, iar dacă lucrurile sunt mai complicate, apelează la serviciile unei croitorese. Oricum te va costa mai puțin decât să cumperi un produs asemănător nou.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.