Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Preşedintele Igor Dodon a declarat că ar fi necesar ca limba rusă să redevină disciplină obligatorie în şcolile din Republica Moldova, statut pe care l-a avut până în anul 2014, informează site-ul de ştiri Sputnik.

"Cred că este necesar să ne reîntoarcem la studierea obligatorie a limbii ruse în şcoli. A fost pur şi simplu transformată într-o activitate extracurriculară în urmă cu trei ani", a declarat Dodon pentru postul Rossiya 24 TV.

Integral pe MediafaxComentarii

Relu Acest domn Dodon actioneaza ca un tradator al Moldovei si va trebui in consecinta ca populatia Moldovei, Parlamentul si Guvernul sa identifice cea mai rapida si mai eficienta cale de inlaturare a acestuia ! Cat nu este prea tarziu... Despre ideea reluarii studiului limbii ruse in scoli, domnul Dodon va trebui sa motiveze o astfel de propunere iar populatia sa aleaga intre limba rusa si limba romana ! Moldoveni, trezitiva si aparati-va demnitatea !

29 martie 2017 12:49

Romanas tigan Pentru Aleoska. Prietene, stii zicala" Limba dulce, cur viclean, caracter de moldovean"? E adevarata! Dintotdeauna ati fost " cu curul in doua luntrii" !

27 martie 2017 16:34

@ Aleoska Beleste-o Aleosenka ! Cu gurita ta - proprietate pesrsonala !

27 martie 2017 10:37

ariciul ma rog,si daca nu e obligatorie ,oricum mai mult de jumatate sunt rusi,si cine mai scapa o vorba doua moldovenesti,e din gresala ca inca nu le stie rusaste.ati auzit cred ce amestecatura de limba vorbesc?trei rusesti una moldorusasca.Panimaiesi?

27 martie 2017 8:17

Ionut Foarte bine! Au stiut moldovenii pe cine aleg presedinte, sa le fie de bine!

26 martie 2017 22:49

Aleoska Очень хорошо !!!! Многое ожидают президента дать нам гордиться тем, что MOLDOVEAN !!! Мы устали от Цыган Românaşi !!! Foarte bine!!!! De mult asteptam un presedinte, care sa ne dea MANDRIA de a fi MOLDOVEAN!!! Ne-am saturat de ȚIGANII de românași !!!

26 martie 2017 20:53

solo Molodovenoilor, la rusificare cu voi!

26 martie 2017 20:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.