Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis, anunţă Administraţia Prezidentială. Legea oferă avocaţilor o adevărată superimunitate în faţa legii.
Legea care reglementează meseria de avocat a fost adoptată toamna trecută de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Printre cele mai importante modificări se numara acordarea unei "superimunităţi" a avocaţilor - s-a eliminat conditia informării „de îndată" asupra interceptării realizate, iar decanul baroului său un reprezentant al acestuia nu mai trebuie să fie prezent la efectuarea perchezitiilor in biroul avocatului, potrivit Hotnews.
Ce a decis Camera Deputaţilor

Proiectul acestei legi a fost retrimis de trei ori la Comisia Juridică. Camera Deputaţilor a adoptat, pe 18 octombrie, cu 237 de voturi pentru, proiectul de modificare a legii avocaţilor, eliminând prevederile referitoare la posibilitatea ridicării înscrisurilor avocaţilor în cazul în care există suspiciunea rezonabilă că aceştia ar fi comis infracţiuni, precum şi la interdicţia de a fi ofiţer acoperit. Camera a fost for decizional, potrivit Agerpres.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.