Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Un număr de 535 de comune din România au grade de sărăcie peste medie şi severe, numărul persoanelor marginalizate fiind de 427.046, se arată într-un comunicat de presă al Institutului pentru Politici Sociale şi Administrative şi al Asociaţiei Asistenţilor Sociali din România.

'Numărul asistenţilor sociali din serviciile publice de asistenţă socială este însă foarte mic în raport cu necesitatea intervenţiei. Ca exemplu, comunităţile rurale marginalizate din România sunt distribuite în 992 de comune (35% din totalul comunelor din ţară). 535 din aceste comune au grade de sărăcie peste medie şi severe. Numărul persoanelor care trăiesc în zonele marginalizate ale celor 535 de comune este de 427.046. Potrivit prevederilor legale de angajare a unui asistent social la 300 de persoane care au nevoie de suport, în aceste comunităţi ar trebui să fie un număr minim de 1.423 de asistenţi sociali', se arată în documentul remis AGERPRES.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Oltean Nu de asistenti sociali este nevoie acolo. Este nevoie de medici psihiatri, care sa vada care sunt cauzele nivelului extrem de scazut al IQ-ului mediu. Saracia materiala este intotdeauna o consecinta a deficientelor psihice. Milioane de romani au ales ca sa lucreze in alte tari sau, macar, sa plece din zonele sarace acolo unde sunt polii de dezvoltare din Romania. Daca stai si vegetezi, iti meriti soarta.

20 martie 2017 21:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.