Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

PNL îl ține în vitrină și îl consideră „locomotivă a partidului“, dar președintele Klaus Iohannis începe să piardă din procentele cu care au câștigat precedentele alegeri prezindențiale. Surprinzător, în ascensiune este o persoană care nici măcar nu își dorește să candideze la următoarele alegeri.

Vicepreşedintele PSD şi primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, ar putea câștiga alegerile prezidențiale. Peste 50% dintre români ar vota cu actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea, arată un sondaj realizat de Avangarde, institutul de sondare condus de Marius Pieleanu. Mai exact, Gabriela Firea ar obține 51,5% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis ar câștiga doar 48% din voturi, anunță ANTENA3.

Un alt sondaj de opinie realizat de Sociopol în perioada 6-14 martie și citat de COTIDIANUL, arată câtă încredere au românii în personalitățile din politică și administrație. Președintele Klaus Iohannis se află pe poziția a patra, iar Liviu Dragnea, liderul PSD, nu intră în top 10. Și fostul premier Victor Ponta înregistrează o scădere importantă în topul încrederii.

Pe de altă parte, primarul general Gabriela Firea respinge ideea unei posibile candidaturi la Preşedinţia României. „Rămân primar până în 2020”, a anunțat Firea, citată de JURNALUL NAȚIONAL. „Sunt recunoscătoare pentru faptul că am reușit să atrag încrederea românilor prin activitatea pe care am depus-o(...). Vreau să răspund românilor care m-au votat în Capitală și care și-au pus toată încrederea și speranța în activitatea mea, astfel încât la finalul mandatului să poată să spună că au făcut o alegere bună. Am reușit să pătrund aproape toate tainele Primăriei Generale, pentru că zilnic aflu noutăți. Încerc împreună cu echipa mea să îndrept anumite erori”, a declarat Gabriela Firea
.
În altă ordine de idei, remarcă ADEVĂRUL, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că Victor Ponta ar trebui să îşi exprime nemulţumirile în interiorul partidului deoarece ”reputaţia unei familii constă în faptul că nu îşi spală rufele în public”. „Oricare dintre noi are anumite supărări la un moment dat, dar cred că este bine, aşa cum spune românul, rufele să ne li spălăm în familie, nu în public. Reputaţia unei familii constă în faptul că nu-şi spală rufele în public. Aşa este şi în cazul unui partid”, a conchis Firea.

NAȚIONAL amintește că Victor Ponta a afirmat, miercuri, că nu-l mai susţine pe Liviu Dragnea din cauza modului în care acesta conduce partidul. ”Nu înţeleg de ce continuă atacul asupra mea, de ce este aşa supărat că, de fapt, noi ne-am înţeles: eu susţin Guvernul, susţin PSD, nu-l susţin pe domnul Dragnea. Asta-i viaţa!”, a declarat Victor Ponta, adăugând că nu poate fi de acord cu ”stilul de conducere monarhică” pe care l-ar promova Liviu Dragnea la conducerea PSD.

Ex-premierul PSD Victor Ponta a lăudat, ieri, pe Facebook, ideea lansării unui pol naționalist prin anunțata fuziune dintre PRU și Partidul Forța Națională, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Așa cum am spus și în 2015-2016, România chiar are nevoie de un partid cu adevărat naționalist și suveranist în sens modern, fără niciun derapaj xenofob sau șovin, fără stupidități antisemite și excese antimaghiare, pur și simplu pro-România și pro-români! (...) Sper ca cei care reprezintă acum partidele cu ideologie și orientare naționalist-suveranistă să aibă inteligența și viziunea să facă ceea ce trebuie în perioada următoare pentru o adevărată Uniune a Forțelor Naționale. Succes!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Formaţiunile naţionaliste Partidul România Unită (PRU) şi Forţa Naţională au hotărât să fuzioneze, în urma unei întâlniri comune a membrilor lor, la Târgu Mureş. Cele mai bune filiale judeţene ale PRU s-au alăturat sâmbătă partidului Forţa Naţională, în urma unei întâlniri care a avut loc la Târgu Mureş.

Filialele PRU şi reprezentanţii Forţei Naţionale au decis formarea unui singur partid şi au stabilit că un congres în acest sens va avea loc în luna iunie a acestui an. GÂNDUL a remarcat că invitatul special al întâlnirii a fost europarlamentarul Laurenţiu Rebega, vicepreşedintele Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţii, care a salutat unificarea decisă la Târgu Mureş şi care a arătat că polul naţionalist se înscrie în evoluţia curentului patriotic care devine tot mai puternic în Europa.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.