Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Teamnet, companie înfiinţată de fugarul Sebastian Ghiţă, a câştigat în ultimii ani zeci de contracte cu statul, în valoare de sute de milioane de lei. Acum, firma IT nu mai este capabilă nici să îşi plătească angajaţii şi urmează să îşi ceară insolvenţa.
Anumite departamente nu şi-au primit salariile de trei luni şi, de asemenea, vor urma disponibilizări masive în cadrul companiei, scrie Wall Street. Astfel, compania îşi va cere luni insolvenţa, tribunalul urmând să decidă dacă va începe sau nu procedurile adiacente, potrivit sursei citate. Teamnet are în prezent circa 600 de angajaţi, însă după demararea procedurilor de insolvenţă câteva sute vor fi disponibilizaţi.

Abonat la stat

Teamnet a fost ani la rândul una dintre companiile IT abonate la stat, de unde a obţinut sute de milioane de lei. Potrivit unei liste publicate de către Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR), Teamnet se află pe locul 4 în clasamentul companiilor care au încheiat contracte valoroase cu statul, după Siveco, Dimar şi UTI. Astfel, în perioada 2011-2015, Teamnet a încheiat 26 de contracte cu 17 autorităţi, în valoare de 258,1 milioane de lei (57,3 milioane de euro).

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.