Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Articolul acesta s-ar putea numi şi „câteva lecţii de hermeneutică pentru proşti”. Doar prostia poate să caracterizeze revolta stupidă a unor cetăţeni dornici să cenzureze un film. Grabnici la judecată, însă leneşi la gândire, unii denotă un exces de zel nesusţinut de o minimă înţelegere a culturii din care fac parte. Primul film care a inserat ideea homosexualităţii în Frumoasa şi Bestia a fost regizat de Jean Cocteau. Să fie interzis?!

Faptul că unii concetăţeni s-au alăturat criticilor conservatorilor din toată lumea la adresa recentei producţii Disney, intrând în clubul select al Malaeziei sau al Rusiei lui Putin, ar trebui să ne îngrijoreze. Nu doar pentru că incriminarea unui personaj homosexual este un semn de primitivism politic, ci şi pentru că denotă o incultură prostească.

Filmul lui Bill Condon (specialist în vampiri după ce a regizat două filme din seria Twilight) este o transpunere creativă, într-un mediu 3D, a mai vechii producţii Disney, „modernizată” prin filtrul musical-ului şi al celorlalte adaptări cinematografice care îi precedă. E mai degrabă de mirare că anti-globaliştii nu s-au speriat de distribuţia multi-etnică a filmului, care este cu adevărat o modificare importantă. Preotul din cătunul unde locuiesc Maurice şi Belle este de culoare, la fel servitoarea numită Plumette şi soprana devenită şifonier. În palatul Bestiei există o pianină cu accent „italian”, un ceainic „britanic” şi, desigur, un candelabru cu accent franţuzesc.

Integral pe AdevărulComentarii

Yeah Tot ce face Disney, acest regizor numit Condom, este buuun , foarte bun. La cate gunoaie primim de acolo ma mir ca nu ne-am sufocat.

20 martie 2017 11:00

Pederastii şi Lobby-ul, Minorii dvs.şi Coruperea lor - o MEGA-AFACERE cu SUPER-VENITURI GARANTATE (cu conditia ca DIICOT-ul sa se tina de cuvânt si sa ne lase în pace sa "activam" în voie)!

19 martie 2017 14:56

@Ion Pop Bai pulica, ce legatura au perlele tale de cultura Gâgă cu "Frumoasa si Bestia'' sau cu ''Cinemaul''?!

19 martie 2017 12:58

Sa te crucesti, nu alta! 2. Bestia este un print adevarat, transformat intrun animal nu neaparat fioros, ci mai degraba tragic, de catre o vrajitoare, iar vraja se rupe si Bestia redevine print deoarece frmoasa Belle ii intuieste mai intai esenta umana si sfarseste prin a se indragosti de el. Toate consideratiile mitologice, psihoanalitice, zoomorfice, sau mai stiu eu ce nu sunt decat bazaconii menite sa traga spuza pe tema homosexualitatii, care, vezi Doamne, n-ar fi o eroare genetica a naturii, ci o binecuvantare adamica. Daca ar fi asa, de ce s-o mai fi facut Dumnezeu pe Eva? Dar, ma rog, cat pe ce sa uita ca cei cu pricina nu prea le au cu Dumnezeu, ci mai degraba cu domnul Satan ...

19 martie 2017 12:45

Sa te crucesti, nu alta! 1. Citind articolul in intregime, nu poate sa nu te frapeze contrastul dintre pretentiile de telectual erudit ale autorelui si ideile personale rudimentare pe care apuca sa le strecoare pe ici, pe colo pentru a dovedi ca noi, romanii, suntem un popor inapoiat si cu principii retrograde privind rolul femeii in familie si societate. Autorele isi insuseste cu nonsalanta tot ce gaseste favorabil temei homosexualitatii in bibliografia literara si cinematografica referitoare la "Frumoasa si Bestia", dar, cand ajunge la consideratii personale, nu se poate abtine sa nu ne dea drept exemplu PSD-ul, prin al sau Viorel Ponta pde post de Bestie, care o exploateaza crunt si o terorizeaza pe menajera sa filipineza. Barbatii romani sunt, deci, cruzi si nemilosi cu femeile, le rapesc si le siluiesc in fel si chip, in casatorie, sau in afara acesteia, deoarece cu asa ceva i-a obisnuit, de vreo doua mii de ani, morala crestina! In contrast cu aceasta sumbra realitate, par a spune domnul ziarist, trebuie sa imbratisam, desigur, amorul liber consimtit (de tip oricine cu oricine si cu orice!), fara niciun fel de constrangeri din partea cuiva sau a ceva, iar pentru o asa libertate, copilasii trebuie pregatiti din frageda pruncie, inclusiv prin basme impanate cu conotatii sexuale, de preferinta homo. Domnul autore se face a nu sti (sau poate nici nu stie!) ca in basmul Fratilor Grimm (indiferent de la cine au preluat acestia motivul basmului),

19 martie 2017 12:31

@Gheorghe Ca(ca)lin Uneori trebuie sa si intelegi ca esti bou si, daca mananci lucerna, iar pe urma vezi varianta apocrifa (draga homo-maimutelor sorosiste) a filmului "Frmoasa si Bestia", mintea ta se cufureste pe coada!

19 martie 2017 9:28

Frumoasa, Frumosul, si Bestiile de EURO-Bulangii-LGBT: Faptul că unii "redactori" s-au alăturat apologeticii multi-kulti, proferând, iata, injurii directe si masive la adresa contra-opinentilor lor - cetateni liberi - si intrând astfel în clubul select al Coreii de Nord, al Germaniei Merkeliste, al Chinei comuniste, al Turciei Ootomane si al Republicii (de pirati) Somalia,, ar trebui să ne îngrijoreze, dar daca lobby-ul EURO-PEDO-BULANGIILOR-LGBT ne da sa "absorbim" nitzcaiva "fonduri" "structurale", atunci ne fukcem, nu-i asa, ca am uitat de îngrijorari si mergem pe EURO-burta, ca sa vedem daca chiar e mica apa.., Cu respect, redactia "Scânteia" (re-poreclita "Adevarul"-Poollii, n.red.)

18 martie 2017 22:54

Doru Popo - revin: este vorba despre "lecţii de HOMO-hermeneutică pentru POPO-proşti”" si ele urmeaza sa fie tinute în fata unui auditorium alcatuit din prescolari si scolari din cilul primar (asta în ipoteza în care parintii respectivilor nu reusesc totusi sa puna mâna pe mine si pe co-pedofilii mei si ne beleasca - la propriu, n.m.)! Cu respect,DP

18 martie 2017 22:40

Pamfil doru pop vine de la doru popo?

18 martie 2017 18:40

Si inca ceva: Propagandistii astia ai ultimului racnet in materie de "ultramodernism" scarbos pe teme sexuale nici nu sunt in stare sa produca o "opera artistica". Nu! Ei isi depun ouale parazite in asa-zisa reinterpretare a capodoperelor clasice!

18 martie 2017 17:54

Prostul monumental si "incultura prosteasca" Pai bine ma pezevenghiule, si "Romeo si Julieta" are o multime de ecranizari, sau puneri in scena. Una din ele presupunea ca cele doua mari simboluri ale "hermeneuticii" iubirii nu au murit in conditiile stiute de la marele Will citire, ci s-au casatorit, au avut o casnicie nefericita, ajungand sa-si dea in cap cu tigaile in care isi faceau separat omleta. S-au gasit si critici care sa exalte o asemenea "interpretare moderna" a unei capodopere. Dupa capul bovinelor LGBT-isto - sorosisto - globaliste, interpretarea "ultramoderna" ar fi aceea in care nataraul de Romeo si-ar da seama ca el este, de fapt, homosexual si-l iubeste pe Mercutio, iar Julieta se dovedeste o lesbiana precoce, care si-o linge cu doica ei inca de la 14 ani. Dar apogeul culturii tale ultrainteligente si rafinate, domnule giornalist, ar fi un "Faust" cu nopti valpurgice in care personajele umane ale lui Goethe se impreuna salbatic cu fiintele zoomorfe din grajdiurile lui Odin, precum vaci, tauri, armasari focosi si iepe navalnice. Ba, la nevoie, cu caini si pisici, ba chiar cu fiinte ouatoare de origine reptilien! Nu-i asa, mai Doru Pop, formator de opinie si aducator pentru natie al luminii Adevarului ... satanic?

18 martie 2017 17:26

Eugen "Incultura mea prosteasca" ma face sa am GREATZA de tot ce tine de curisti. Prefer "incultura mea prosteasca" unor astfel de naravuri. Nu incerc sa-i schimb dar nici mie sa nu-mi ceara cineva sa sa-i aprob. Propaganda lor agresiva pentru ce este si la ce serveste?

18 martie 2017 16:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.