Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Existând pe fragila graniţă dintre politicile integraţioniste şi cele restrictive, musulmanismul din Europa dobândeşte noi valenţe transformându-se dintr-o problematică a politicilor internaţionale într-una a politicii interne şi de partid extinsă la nivel internaţional.

Pe 11 martie Olanda interzicea aterizarea ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu la Rotterdam unde acesta trebuia să vorbească la un miting de susţinere a referendumului ce va avea loc în Turcia în aprilie, care are ca scop consolidarea puterii executive a preşedintelui Erdogan. În aceeaşi zi, ministrului turc al familiei Fatma Betul Sayan Kaya, care intrase în ţară cu maşina, nu i s-a permis accesul în clădirea consulatului, fiind ulterior escortată de poliţia olandeză până la graniţa cu Germania. Anterior incidentului, autorităţile olandeze au declarat indezirabilă vizita celor doi miniştri dacă aceştia urmau să se adreseze unui miting politic în Rotterdam. Cele două incidente, motivate de administraţia de la Amsterdam cu existenţa unei legi ce interzice mitingurile ce implică politica internă a altei ţări, au dat naştere unei avalanşe de declaraţii şi contramăsuri din partea administraţiei de la Ankara, în special din partea preşedintelui Erdogan care a numit acţiunile „o reminiscenţă a nazismului, fascismului” şi a declarat că „se pare că nazismul se trezeşte din nou în Vest”, ameninţând ulterior că „vor plăti preţul pentru că mi-au tratat cetăţenii, ministrul meu de externe cu atâta neruşinare”.

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.