Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ştiţi schema cunoscută sub numele de „Alibiul Kant-Schopenhauer”? Ea funcţionează aşa: eu zic despre tine că eşti Kant, tu zici despre mine că sunt Schopenhauer, iar toţi fraierii din sat ne dau o ţuică la bufet, convinşi că sunt contemporani cu doi mari filosofi. Pe baza acestei scheme, Curtea Constituţională a dezvoltat un mecanism perfid şi insidios prin care poate obliga Parlamentul cum să scrie legile. S-a întâmplat cel puţin de două ori.

Anul trecut, în faimoasa decizie prin care a reglementat abuzul în serviciu, CCR a examinat de când e incriminată această infracţiune (din 1864, Codul lui Cuza) şi formele în care a fost reglementată de-a lungul timpului (în 1936 şi 1969), constatând că legiuitorul român nu a impus niciodată un prag de prejudiciu prin care să fie măsurată gravitatea faptei. Deci, concluziona Curtea, orice abuz în serviciu, indiferent de prejudiciu, a fost şi este incriminabil penal.

După care, fără să fi fost provocaţi de nimic, judecătorii adaugă: „Această constatare determină Curtea să aibă rezerve în a aprecia că aceasta a fost voinţa legiuitorului când a incriminat fapta de abuz în serviciu”. Ce spui, Franţ? Pe bune că ştii tu, judecător constituţional, care a fost voinţa legiuitorului de la Cuza Vodă încoace, trecând prin Carol al II-lea şi prin Dongoroz? Pe ce te bazezi?

Şi vine în ianuarie 2017 Florin Iordache şi ce bagă el în ordonanţa 13? Exact pragul de prejudiciu de 200.000 de lei. Ştiţi cum l-a justificat în singurul moment în care a răspuns altfel decât cu „Altă întrebare”? Că aşa a decis Curtea Constituţională.

Integral pe AdevărulComentarii

Teoria disonantei cognitive Iaca aia Marioara! Se gaseste un castravete castrat, acest Liviu Avraam, sau Abraham, sau cum dracului il cheama, sa-i invoce pe Kant si Schopenhauer ca sa demonstreze ce? Ca un semianalfabet cu tupeu specific speciei din care face parte are "in propria capitina" (capatzana) mai multa stiinta a dreptului decat 9 judecatori constitutionali, dintre care unii chiar de mare calibru! Argumentul ar fi ca notiunea de abuz in serviciu o avem de la Cuza si ca cei de la CCR nu ar avea dreptul sa defineasca mai exact aceasta notiune juridica in functie de marimea unui eventual prejudiciu si daca s-a incalcat sau nu o lege sau o norma juridica, deoarece nu au de unde sa stie daca A.I. Cuza a avut in cap sau nu asemenea idei cu un secol si jumatate in urma! Este ca si cand, daca Democrit a vorbit despre atom inca din antichitate, atomistii moderni n-ar fi avut dreptul sa inventeze bomba atomica si centralele atomo-electrice si nici sa descopere partculele subatomice fara aprobarea lui Liviu Avram, a lui Ciolosi, a lui Iohannis si a corului de behaituri al oilor sorosiste din Piata Victoriei! Pretentia asta agresiva cum ca ar detine macar un graunte de adevar se inscrie perfect in teoria disonantei cognitive, potrivit careia indivizii incuiati la minte nu accepta decat argumentele care confirma propriile lor convingeri! Iar convingerile sunt extrem de usor de indus idiotilor prin tehnici de propaganda precum persuasiunea si manipularea. Asta si fac, de fapt, cu asupra de masura instrumentele media controlate de noua Securitate romaneasca, dar si cele de nivel global.

16 martie 2017 11:02

NERO CCR nu face altceva, decat sa aplice prevederile Constitutiei, la faptele juridice si la Legi - inainte si dupa adoptarea acestora. Autorul textului, un pafarist de scribalau, incearca sa induca ideea de ANARHIE si CONTESTARE a institutiilor Statului, atunci cand, acestea nu convin unor aventurieri politici sefi de Stat - ex. Johannis, sau, sefi de partide-pnl, usr, pmp, sau sefi vremelnici de guvern - starpitura Ciolos. Deci, lasati CCR sa impuna respectarea Constitutiei, caci, nu este un lux - asa cum a cotcodacit madam Pruna a lu' Johannis, ca "drepturile si libertatile omului sunt un lux".

16 martie 2017 10:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.