Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești. Liviu Dragnea nu a acceptat demisia lui Ponta din PSD iar acesta, în loc să se potolească, încearcă din răsputeri să-l aducă pe actualul lider al PSD la judecata partidului. Deși între ei nu există nici urmă de prietenie, soarta s-a încăpățânat să-i pună tot timpul unul lângă altul pe Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Odata eșuat planul convocării unui Birou Executiv care să analizeze tovărășește responsabilitatea pe care o are Dragnea în escaladarea conflictului cu Ponta, puciștii de serviciu ai PSD pun acum la cale o întâlnire a conducerii partidului la Tulcea, anunță NAȚIONAL. O întâlnire în care insultele și acuzațiile să se piardă prin stuful și canalele Deltei și să nu ajungă la urechile ziariștilor, dar care să-l pună în sfârșit la punct pe Liviu Dragnea. Mai exact să-l oblige pe acesta să renunțe la conducerea discreționară a partidului și să accepte o conducere colectivă. Una care să miluiască cu funcții și stipendii grase toate taberele din partid, evident.

Dacă tot l-a decretat Liviu Dragnea mare sculă în partid, ”PSD are nevoie de Ponta”, fostul premier și-a deșertat public sacul plin ochi cu frustrări. Pus să spună ce-i reproșează concret lui Dragnea, Ponta a recunoscut că-i stă în gât atât ținerea sa pe bară cât și desele referiri pe care le face Dragnea la „prietenia“ care îi leagă, constată COTIDIANUL. „A fost o chestiune prezentată nereal pentru oameni. Nu suntem prieteni, nu discutăm, nu ne sfătuim. Și povestea aia cu Victor care poate să fie în toate funcțiile, nu suntîin nicio funcție, nu i-am cerut nicio funcție, nu mi-a dat nicio funcție. Nu e cazul, deciziile pe care le ia și le asumă”, l-a corectat plin de năduf Ponta pe Dragnea.

Cu toate acestea, Dragnea a sugerat că Ponta ar fi vrut o funcţie, remarcă GÂNDUL. „Poate îl întrebaţi şi pe Sorin Grindeanu în sensul dacă a vrut sau nu vreo funcţie Victor. Am înţeles că au avut o discuţie sau mai multe discuţii”, a adăugat el. După momentul demisiei în alb şi o discuţie lămuritoare cu fostul premier, şeful PSD, Liviu Dragnea, susţine că Victor Ponta „a generat şi întreţine” o campanie împotriva sa. „Eu nu mă aflu în impas cu Victor Ponta. Probabil el cu mine.(...) Înainte de toate, eu regret faptul că de o bună bucată de vreme, Victor a generat şi întreţine o campanie publică împotriva mea. Este foarte greu să înţeleg de ce o face, dar este alegerea lui”, a afirmat Liviu Dragnea.

Pus pe ciripit tot ce i-ar putea dăuna liderului PSD, Ponta a susținut și că Liviu Dragnea a fost, în realitate, cel care a negociat, împreună cu fostul consilier prezidențial Iulian Chifu, celebrul pact de coabitare Băsescu – Ponta: „Când iei singur deciziile inevitabil unele sunt bune, altele mai puțin bune, doar că trebuie să ți le asumi și nu trebuie să le lași pe alții. Eu am avut prostul obicei să-mi asum eu tot. De exemplu, faimosul pact cu Traian Băsescu. Mi l-am asumat eu. De scris și de negociat, l-a negociat Liviu Dragnea și a fost prezent cu mine acolo”, a spus Ponta, citat de ADEVĂRUL

După ce Victor Ponta a dezvăluit că faimosul celebrul ”pact de coabitare” cu Traian Băsescu, semnat în 2012, ar fi fost negociat de Liviu Dragnea, fostul președinte al României a ținut să clarifice lucrurile. Băsescu spune că Dragnea a avut un rol minor în negocieri și că actul final a fost făcut după ce Victor Ponta a făcut completări, afirmă EVENIMENTUL ZILEI. La rândul său, Liviu Dragnea explică cum au decurs negocierile cu preşedinţia. Acesta susţine că ar fi primit un draft al pactului cu care preşedintele PSD nu a fost de acord.

Și dacă tot a început să dea din casă, Ponta a susținut că Dragnea nu este străin nici de numirea Laurei Codruța Kovesi la DNA: „Numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amândoi, eu și Liviu, acum am rămas eu omul rău. Nu am fost doar eu, am fost doi. Sunt decizii pe care le împarți cu alții, dar la un moment dat ți le asumi”, a mai spus Victor Ponta, citat de JURNALUL NAȚIONAL. Dragnea a replicat că nu el a numit-o pe Kovesi, ci doar "a susţinut propunerea". „Nu am făcut eu această numire. Am zis că susţin propunerea pe care o face Victor Ponta că e preşedintele partidului, premier şi ministru interimar al Justiţiei”, a adăugat el.

Victor Ponta a explicat, într-o intervenție telefonică la ANTENA3, că miza războiului său cu Liviu Dragnea nu este funcția de președinte al PSD. „Eu nu voi fi președinte nici la PSD nici la alt partid din această țară sau din lume până nu am o hotărâre definitivă și irevocabilă legată de dosarul care mi-a fost făcut ca să plec din funcția de prim-ministru”, a spus Victor Ponta. Victor Ponta a afirmat că miza scandalului ține de o ”supraviețuire a tuturor”. Totodată, Victor Ponta a afirmat că preferă această manieră de discuție pentru că în PSD „nu mai are voie nimeni să vorbească”.


Comentarii

Circul dintre Ponta și Dragnea demonstrează că din PSD nu se poate ridica nimeni care să ne conducă țara după valori europene. Demisia asta nedată, ci mai mult milogită, mi se pare o toană de domnișoară răsfățată, care s-a supărat pe iubit, dar s-a supărat doar atât cât știe că el n-o va părăsi. Dar să revin la Victor Ponta și la demisia lui scrisă cam agramat, cu mâna tremurândă mai ales pe cuvântul „muncit“, care nu prea i-a ieșit. Premierul care va rămâne în istorie pentru problemele lui penale, pentru o guvernare rușinoasă, slabă, dar mai ales pentru doliul pe care l-a lăsat guvernul său peste țară după Colectiv, ne vorbește acum, cu aroganța cu care ne-a obișnuit și cu înțelepciunea la care mai mult a râvnit, despre „niște drepturi“. Ramona Ursu-rev22.

15 martie 2017 18:42

v Nu stiu care este adevarul, dar pare "coabitarea" dintre PNL si PDL-epre. PDL-eprele dupa ce i-au scrofait ani in sir pe cei din PNL acuma s-au "contopit" de parca nu ar fi fost nimic intre ei. Asa pare acuma disputa intre Dragnea si Ponta.

15 martie 2017 16:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.