Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Republica Moldova a adoptat o serie de reforme, dar trebuie să facă mai mult pentru a-şi îndeplini angajamentele pe care şi le-a asumat prin Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, relevă un raport comun dat luni publicităţii de Comisia Europeană şi Serviciul European de Acţiune Externă, în perspectiva Consiliului de asociere UE-Republica Moldova, care va avea loc la 31 martie 2017.

'Uniunea Europeană şi Republica Moldova au relaţii strânse, consolidate prin acordul de asociere care a intrat în vigoare acum nouă luni', a spus Înaltul Reprezentant al Uniunii şi vicepreşedinte al Comisiei, Federica Mogherini.

'Acest acord ne-a intensificat parteneriatul, sporind cooperarea în unele domenii şi consolidând-o în altele. Programul de asociere prezintă în detaliu angajamentele asumate de autorităţile din Republica Moldova, printre care cele care vizează lupta împotriva corupţiei, asigurarea independenţei sistemului judiciar, depolitizarea instituţiilor de stat şi investigarea fraudelor bancare. S-au înregistrat progrese, acestea fiind prezentate în raportul de astăzi. Sunt necesare eforturi suplimentare, iar Republica Moldova se poate baza pe Uniunea Europeană, pe eforturile noastre comune, în beneficiul cetăţenilor noştri', a adăugat Mogherini.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.