Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Demisia constituie, prin definiție, actul unilateral de voință, în formă scrisă, prin care se comunică retragerea dintr-o funcție sau calitate. Ieri Victor Ponta anunța: „Mi-am dat demisia. Astăzi i-am dat-o domnului Dragnea, cu care am avut o discuţie destul de lungă. Demisia mi-am dat-o. Nu am mai scris de mult timp de mână, dar am scris astăzi. Aştept ca domnul Dragnea să ia decizia“. Păi, se întreabă CURENTUL, ce decizie să mai ia? Dragnea ar avea de luat vreo decizie doar dacă Ponta și-ar revoca demisia, abia atunci ar fi nevoie de acceptul lui Dragnea. Până atunci, ura și la gară!

Ponta a adăugat că nu vrea să plece din PSD și s-ar putea să mai fie membru al partidului și în continuare. În ce privește discuția cu Liviu Dragnea, Ponta, citat de GÂNDUL, a spus: „Am avut o discuție destul de lungă și nu vă închipuiți că ne-am dat cu paharele în cap, că nu era cazul. (...) Ne-am văzut mai la prânz". Întrebat când s-a produs ruptura de Liviu Dragnea, Ponta a menționat momentul în care și-a spus opinia despre modul în care s-a gestionat Ordonanța 13. „Probabil de la momentul februarie, când am ieșit și am spus public părerea că modul în care s-a gestionat povestea asta cu Ordonanța 13 a fost un mod dezastruos. Și cred că, totuși, toată lumea e de acord cu mine, chiar și cel mai înfocat pesedist", a adăugat Ponta.

Victor Ponta a mai susținut că nu vrea să fie o alternativă la actuala conducere a PSD și nu vrea să ia locul lui Liviu Dragnea. "Nu vreau să-i iau locul lui Liviu Dragnea. Dacă pleacă toți 599.000 de membri PSD, tot nu mai vreau să fiu președinte. Am fost o dată președinte, știu ce înseamnă funcția aia și nu vreau asta, vreau să aibă succes PSD", a spus Ponta. Fostul premier, remarcă JURNALUL NAȚIONAL, a respins și ideea vehiculată potrivit căreia ar face alianță cu Daniel Constantin.

„S-a spus că vreau eu să fac nu știu ce cu Daniel Constantin contra domnului Tăriceanu. Vreau să vă reamintesc că domnul Tăriceanu, care s-a aflat în poziția mea acum trei ani, fost prim-ministru, fost președinte de partid, a zis: domnule, nu sunt de acord cu ce face partidul. Singur, pe persoană fizică a plecat din partid. Eu l-am sprijinit pentru că am crezut și cred în continuare că este un om de valoare și este în acest moment nu numai președintele Senatului, eu zic că este unul din primii 3-4 oameni politici, pentru că a ținut la niște lucruri și principii pe care și le-a asumat și când era singur. Deci, să terminăm și cu povestea asta, cum vrea Ponta nu știu ce să-i facă lui Dragnea, lui Tăriceanu. Nu, eu vreau ca Dragnea și Tăriceanu să conducă bine", a explicat Ponta, citat de COTIDIANUL.

Nici membri ai PSD și ALDE nu cred în ipoteza formării unui nou partid de stânga, ce ar urma să fie condus de Victor Ponta sau Daniel Constantin, așa cum se vorbește în presă în ultimele zile. Radu Tudor a prezentat duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, la ANTENA3, un scenariu potrivit căruia un plan bine pus la punct, cu sprijin intern și extern, poate duce la ruperea unor aripi din PSD și ALDE. Formarea unui nou partid, numit Noua stângă, condus probabil de Victor Ponta și Daniel Constantin, ar putea juca rolul UNPR din regimul Băsescu.„Nu cred foarte tare în ipoteza asta. Daniel Constantin nu mi-a făcut impresia unui tip care se pregătește să facă un partid nou. Și nici Ponta nu a zis că ar pleca din PSD sau că ar face alt partid”, a spus senatorul PSD Șerban Nicolae, președintele Comisiei Juridice din Senat.

Și atunci ce urmărește Victor Ponta? NAȚIONAL susține că date fiind nemulțumirile care colcăie în PSD și acuzațiile de conducere în stil despotic aduse deja lui Dragnea, este foarte posibil ca liderul PSD să iasă din sedință cu autoritatea internă stirbită după infierarea și criticarea sa constructivă de către Ponta & Comp. Rezultat pe care îl și urmărește de fapt fostul premier, dacă stai să asculți ecourile care vin dinspre tabăra sa. Ecouri care vorbesc nu despre intenția lui Ponta de a pleca din partid (eșecul lamentabil al PRU îndeamnă în mod firesc la prudență, iar Ponta evită prin definiție riscurile), ci despre dorința fostului lider și premier PSD de a-l avea la mână pe Dragnea și astfel să-l poata stoarce de funcții și avantaje.


Comentarii

Binoamele politice Maior-Dragnea, Coldea-Ponta, Oprea-Dîncu, Ghita-Udrea s-au rupt lamentabil. Trebuiesc create noi binoame: Ponta-Tariceanu, Dragnea - Helvig, PSD-PNL, Cristoiu-Ciutacu, Manastire-Gadea, etc...

13 martie 2017 11:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.