Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Agenţii economici care asigură cu alimente instituţiile de învăţământ ar putea fi sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea legislaţiei sanitare. Măsura este prevăzută într-un proiect de hotărâre de Guvern cu privire la completarea Codului Contravenţional. Proiectul este elaborat de Ministerul Sănătăţii şi publicat pe particip.gov.md, transmite IPN.

Calitatea produselor alimentare distribuite în instituţiile de învăţământ trebuie să corespundă informaţiilor de pe etichete. Pentru încălcarea acestei norme, proiectul prevede sancţiuni între 150 şi 200 de unităţi convenţionale pentru agenţii economici care livrează produsele. De asemenea, sunt prevăzute amenzi de 10 şi 25 de unităţi convenţionale pentru fermieri. Pentru managerii instituţiilor de învăţământ care admit alimentarea nesănătoasă a copiilor penalitatea constituie între 50 şi 80 de unităţi convenţionale.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.