Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Cercetătorii au creat un embrion al unui şoarece funcţional în laborator, utilizând doar celule stem. Descoperirea este considerată o premieră care ar putea oferi informaţii despre primele etape ale vieţii, potrivit Descoperă.ro.

Pentru crearea unui embrion în mod natural ar fi necesar un spermatozoid şi un ovul, care ulterior ar trebui implantate în uter. Celulele stem embrionice nu capătă forma cilindrică a unui embrion singure, fiind necesară intervenţia altor celule din corpul uman care nu sunt prezente în laborator. Pentru a realiza acest proces, cercetătorii au utilizat două tipuri diferite de celule stem. Al doilea tip de celule, denumite celule trofoblast, creează placenta din jurul unui embrion normal.

Cercetarea realizată de Sarah Harrison şi Magdalena Zernicka-Goetz din cadrul Universităţii Cambridge este considerat ”o operă de artă” de către ceilalţi cercetători.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.