Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Spălatul vaselor nu e o activitate neapărat plăcută, mai ales că atunci consumi și multă apă, dar avem pentru tine câteva sfaturi prin care să-ți faci treaba mai ușoară și prin care să reduci impactul asupra mediului.

1. Minimizează numărul de vase care trebuie spălate

Atunci când arunci ceva în chiuvetă, gândește-te de două ori înainte. Chiar trebuie să speli tocătorul pe care ai tăiat doar câteva felii de pâine, cana cu care ai măsurat niște făină, cuțitul cu care ai desfăcut un ambalaj sau bolul în care au fost câteva felii de ardei? Poți să scapi numai cu un clătit rapid sau chiar direct cu ștersul cu prosopul, dacă recipientele respective nu au intrat în contact cu ulei, carne crudă sau ouă. Economisești apă și detergent, plus că te scutești și pe tine de imaginea neplăcută a unei chiuvete pline.
2. Folosește un vas mai mare în care să speli vasele

În loc să lași apa curgând în timp ce speli pe rând câte o farfurie, folosește un bol mai mare, o cratiță sau un recipient mai voluminos care oricum e la spălat. Toarnă apă și detergent și spală vasele acolo, până când se murdărește apa. La final spală și vasul mare și clătește totul cu apă curată.
3. Tehnica bolului mic

Această tehnică înseamnă consumarea unei cantități foarte mici de apă, pentru că presupune umplerea unui bol mic cu apă și detergent. În acest bol înmoi buretele și apoi speli vasele. La final poți să le clătești într-un recipient mai mare cu apă curată, ceea ce va mai economisi niște apă.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.