Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Investiţiile, Educaţia şi Sănătatea sunt primele vizate în cazul unei rectificări bugetare pe care Guvernul ar putea fi nevoit să o facă, în contextul în care Comisia Europeană a cerut măsuri pentru reglarea deficitului, iar execuţia bugetară este foarte slabă la început de an.


Guvernul are termen limită până în aprilie să readucă bugetul în ţinta realistă de deficit, iar tăieri ar putea fi făcute la Sănătate şi la Educaţie, în condiţiile în care execuţia bugetară este slabă, la început de an, iar estimările oficialilor români în privinţa deficitului sunt foarte optimiste.

„O să taie investiţiile şi apoi o să înceapă să facă rectificare în scădere şi să taie banii de la Sănătate, Educaţie, mai iau de la Parlament, de la administraţiile locale”, a declarat economistul Dragoş Cabat pentru „Adevărul”.

Ca în fiecare an, autorităţile manevrează cheltuieli, amână investiţiile pentru a ţine sub control deficitul, dar „echilibristica în acest an este prea mare, fiind clar pentru toată lumea că nu ne vom încadra în deficitul de 3%”, a declarat şi analistul economic Aurelian Dochia, potrivit bursa.ro.

Integral pe Adevărul