Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În urma derulării proiectului european BUILD UPON, Asociația Romania Green Building Council (RoGBC) lansează un set de zece recomandări pentru noua versiune a Strategiei Naționale de Renovare a României, pe care guvernul are ca obiectiv să o prezinte Comisiei Europene la finalul lunii aprilie 2017. Adoptarea de către guvernul român a unei strategii ambițioase de renovare a clădirilor din România ar aduce românilor beneficii economice, sociale, de sănătate și de mediu majore.

Recomandările BUILD UPON vin să încurajeze asumarea unui angajament ambițios din partea Guvernului român. Implementarea lor ar contribui la transformarea pieței, alături de o serie de efecte benefice: reducerea sărăciei energetice, creșterea calității vieții, dezvoltare durabilă și tranziția către o economie ecologică și circulară, asigurarea securității energetice și sprijinirea tranziției către nNZEBs (clădiri cu consum de energie aproape zero)”, a declarat Monica Ardeleanu, Director Executiv, RoGBC și Manager Proiect BUILD UPON.

Cele zece recomandări:

Abordarea siguranței și sănătății în clădiri ca parametru principal de măsurare a calității vieții oamenilor prin eliminarea expunerii la materiale toxice, asigurarea unor niveluri optime de temperatură, umiditate și calitate a aerului în clădirile renovate, precum și îmbunătățirea rezistenței la foc în caz de incendiu și a rezistenței structurii în caz de cutremur.
Garantarea calității și adoptarea unor reglementări tehnice clare pentru construcții și renovări eficiente energetic și ecologice.
Înființarea unui organism public de control care să urmărească conformitatea materialelor de construcții cu fișele de specificații.
Sprijinirea categoriilor vulnerabile la sărăcia energetică, prin prioritizarea creșterii eficienței energetice a locuințelor acestora pentru a reduce semnificativ costurile cu încălzirea.
Introducerea de stimulente concrete pentru renovările ecologice extinse din mediul privat.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.