Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Speaker-ul Parlamentului, Andrian Candu, consideră că iniţiativa legislativă a lui Igor Dodon de modificare a Constituţiei este sortită eşecului. Şeful statului a solicitat sprijinul Legislativului pentru a modifica Legea Supremă, în aşa fel ca preşedintele ţării să aibă împuternicirea de a dizolva Parlamentul în alte cazuri decât cele prevăzute de Constituţie.

„Într-o democraţie parlamentară un Preşedinte responsabil nu înaintează ultimatumuri Parlamentului. Preşedintele Dodon, însă, în dorinţa de a supune Parlamentul, are falsa senzaţie că aş fi poştaşul care duce scrisori deputaţilor. Îl invit pe preşedinte sa se adreseze direct deputaţilor, or modalitatea de comunicare instituţională cu fracţiunile îi este familiară. Văd că dânsul insistă asupra angajamentelor năstruşnice asumate cu ardoare, inclusiv anularea Acordul de Asociere cu UE, însă iniţiativa sa nu are nicio perspectivă în opinia mea, este doar încă o încercare politică de a ieşi în evidenţă. Aştept cu interes să văd cine vor fi semnatarii iniţiativei prin care Preşedintele Dodon vrea să transforme Parlamentul într-o anexă a Preşedinţiei”, a scris Andrian Candu într-o postare pe Facebook.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.