Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Anual, mii de cupluri din România divorţează: ultimele date arată că în 2015, peste 31 de mii de cupluri au renunţat la căsătorie, cu o creştere de 4300 de divorţuri faţă de 2014.

Divorţul afectează atât adulţii, cât şi copiii care se văd în situaţia de a sta doar cu unul dintre părinţi. Efectele resimţite de cei mici diferă în funcţie de etapa în care se află.
De pildă, la copilul preşcolar:
“Se poate instala o dependenţă de părintele cu care rămâne, o teamă că este părăsit, o anxietate de separare. Pot să apară probleme legate de somn sau nu mai vrea să meargă la grădiniţă. Începe şi opoziţia: nu mai doreşte să facă anumite lucruri pentru că el îşi doreşte, de fapt, ca părinţii să fie împreună”, afirmă Ozana Ilie, psiholog în cadrul Infant Kineto Clinic.

Un studiu al psihologilor americani de la Universitatea Virginia a arătat că anxietatea, durerea şi şocul afectează copiii mai ales pe termen scurt. La majoritatea copiilor, acestea dispar la doi ani de la separarea părinţilor. În toată această perioadă, implicarea egală a părinţilor în creşterea copiilor şi terapia îi pot ajuta să depăşească mai uşor momentele de criză.

Integral pe DescoperaComentarii

Ionita Prin Casatoria Civila se intemeiaza FAMILII nu cupluri!!!!!!! Formulare gresita!

24 februarie 2017 14:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.