Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, urmărit penal de DNA într-un dosar de case retrocedate, a spus vineri, că ”ancheta DNA este una firească și total legitimă”.

”Vreau să fiu foarte clar:
1. Ancheta DNA este una firească și total legitimă. Asupra înstrăinării patrimoniului statului și administrațiilor locale, mereu au fost suspiciuni și DNA are chiar datoria de a face lumină. Eu însumi am cerut în 2013 să se facă lumină în această zonă atât de suspectă în percepția publică (vezi documentul din poza 1)
2. Eu nu sunt învinuit de nimic, nimeni nu este învinuit în această etapă a anchetei. Audierea mea a fost făcută în calitate de suspect, dată fiind semnătura mea pe cele două contracte
3. Preocuparea mea pentru legalitate absolută (risc pleonasmul) este dovedită de o mulțime de dispoziții scrise (respectiv note interne) și verbale prin care cer angajaților din aparat să respecte cu strictețe legea
4. În concret, cele două contracte semnate de mine au avut avize de legalitate de la juriști, dar, ulterior vânzării, eu am cerut, în scris, suplimentar deci, să mi se garanteze că vânzarea s-a făcut legal. Și mi s-a garantat! (vezi documentele din pozele 2, 3 și 4)”, a scris edilul, vineri, pe pagina de Facebook.

Scandalul retrocedărilor ilegale a sute de clădiri din Timişoara ajunge în sfârşit pe masa procurorilor DNA. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi fostul primar Gheorghe Ciuhandu sunt urmăriţi penal.

Dosarul are legătură cu vânzarea ilegală a unor imobile ale statului, care ulterior au ajuns în proprietatea clanului Cârpaci, iar prejudiciul ajunge la 40 de milioane de euro.


Comentarii

Shalom Ma miram eu de ce n-ajunge DNA si la MAFIA tiganeasca care a acaparat centrul Timisoarei prin fel de fel de jmecherii, evident facute cu sefii locali, ca doar nu-s atat de destepti- ei fiind in marea lor majoritate analfabeti-sa poata pune mana pe sute de imobile fara ajutorul UNORA. Numai ca DNA Timisoara nu si-a fcaut treaba. Sper sa ajunga la DNA Bucuresti anchetele, altfel mor pe drum.

17 februarie 2017 15:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.