Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Este ca în relaţia cu hoţii de buzunare. Ştii că vor încerca să te facă. Şi ei ştiu că eşti cu ochii pe ei. Şi totuşi o fac. Ăsta a fost sentimentul aseară: că ne-au făcut nişte hoţi de buzunare, ajunşi, Dumnezeu ştie cum, în Palatul Victoria.

Dintre toate mesajele străzii, acesta rămâne, ca un refren obsedant: „Noaptea, ca hoţii!“. În disperarea de a ieşi mai repede din case, oamenii au rupt cutiile de carton de la plasme şi de la cuptoarele cu microunde şi au scris pe ele mesaje. Când n-au mai putut de adrenalină şi dispreţ, le-au aruncat şi au început să tragă cu mâinile de porţile guvernului. Şi-au spart telefoanele că le tremurau degetele, s-au prins cu ghearele de fiecare megabit de reţea şi au postat. „Ieşim din bulă, să vă luăm la pulă“, a strigat cineva şi nici măcar n-a fost amuzant, pentru ăsta era sentimentul. Au urlat ca nebunii, cum urlă oamenii când le ia foc casa. Ce-a fost aseară în Piaţa Victoriei n-a fost un protest cu lideri şi portavoce, a fost o adunătură de indivizi scoşi din minţi.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.