Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Silviu Prigoană a anunţat că se retrage din competiţia internă a PDL pentru desemnarea unui contracandidat al lui Sorin Oprescu la Primăria Bucureşti. Prigoană a anunţat în emisiunea Ultima Oră de la România TV că va candida la Primăria Capitalei, dar nu din partea PDL, că nu va candida din partea unui partid care nu-l doreşte şi că lasă loc său "greilor" din PDL, precum Teodor Baconschi, Toader Paleologu sau Cristian Preda.

Prigoană lasă calea liberă fruntaşilor din PDL: Candidez la primăria Capitale, dar nu din partea PDL

Întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană a raspuns că "nu din partea PDL". Prigoană nu exclude să candideze ca independent sau din partea altui partid.

"Probabil, o să fiu candidatul UDMR sau nu se ştie, avem o paletă largă. Am făcut afirmaţia că vreau să candidez la postul de primar general al Capitalei, dar nu e obligatoriu să candidez din partea PDL sau din partea unui partid care nu mă doreşte candidat", a spus Prigoană la România TV .

Deputatul a completat că se retrage din cursa internă pentru desemnarea candidatului PDL pentru Primăria Capitalei şi lasă calea liberă "greilor" partidului.

"Aştept greii partidului: domnul Baconschi, prim-vicepreşedinte, să intre în competiţia electorală, domnul ministru Paleologu sau eurodeputatul Cristian Preda, oameni grei ai partidului care sunt în structurile de conducere şi care trebuie să demonstreze şi lor şi populaţiei ce pot. Că aşa din clanţă sunt foarte tari. Îi aşteptăm cu interes. Deci din partea PDL n-am de gând să candidez pentru că sunt fruntaşi ai partidului care îşi merită locul pe listele electorale, să intre într-o confruntare şi competiţie directă pentru că aşa să ajungi ministru de Externe pe bila lui Prigoană e simplu. Mai complicat e cu votul popular", a declarat Silviu Prigoană la România TV.

Prigoană i-a criticat pe "intelectualii" PDL Teodor Baconschi şi Cristian Preda că se ascund în spatele blogurilor şi nu sunt capabili să-şi exprime impresiile public.

"Prigoană l-a votat pe Baconschi ministru în Parlament, a fost validat prin biluţa mea şi a avut acum o dizertaţie într-un ziar, un interviu că oamenii, în general frustraţii, se ascund în spatele blogului că e mult mai simplu decât să comunici direct faţă în faţă decât să ieşi public să ai impresii. Dânsul a spus că eu sunt o copie palidă a primarului Oprescu. Eu am constatat şi o spun public că dânsul e mai îmbujorat aşa, nu e palid, şi îl aşteptăm să candideze.
Mă retrag din competiţia internă a partidului, lăsându-l pe domnul Baconschi, pe domnul Paleologu sau domnul Cristi Preda să demonstraze ce pot şi partidului, unde e foarte simplu să ajungi într-o funcţie de ministru, când vine o listă cu un premier şi votezi un guvern şi uite cum ai ajuns tu ministru de externe. Eu mi-aş fi dorit ca miniştrii de Externe sau ai Culturii să fi votaţi de popor şi atunci întradevăr aveau o greutate a misiunii lor şi înţelegeau ce înseamnă o campanie electorală. Chiar şi domnul Cristi Preda, care avea gura aurită pe bloguri că nu are curaj faţă în faţă, e foarte simplu să ajungi europarlamentar când Prigoană montează scena, când Prigoană pune bannerul, când Prigoană cu echipa pune afişele şi tu eşti pe o listă şi ai plecat frumuşel (la Bruxelles n.red.) El a venit la scena pregătit şi numai i s-a pus microfonul în mână", a mai declarat Silviu Prigoană.

Vasile Gherasim, deputat PDL, a declarat, în cadrul emisiunii "Sub semnul întrebării" difuzată de B1 TV , că Silviu Prigoană are 21% şanse pentru câştigarea alegerilor la Primăria Generală în sondajele de opinie demarate de partid.

"Prigoană are 21% în sondaje. Ca şi femei, în sondaj, apare doar Monica Macovei care are mult sub Prigoană", a spus Gherasim.

Integral pe România LiberăComentarii

CAPO Luminatorul ar trebui sa-si mai spele limbajul (eventual si creierul). Atitudine gen "comuna primitiva" !

21 martie 2012 10:02

guta Sa ridice gunoaiele din propriul partid !Sa nu mai faca pe cameleonul si pe circarul Va divorta si de partid si se va casatori cu cu el ,tot de atatea ori de cate ori de cate ori a facut-o cu Maimutoica ? Scuze Bahmuteanca

21 martie 2012 9:39

alice un nou circ marca prigoana; ca si acela cu retragerea din pdl pt a nu amesteca afacerile cu partidul;

21 martie 2012 9:18

bucurestiul Cam tarziu te-ai desteptat!

21 martie 2012 8:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.