Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ungurii nu aşteaptă ca Nokia să plece, aşa cum am făcut noi. După ce a apărut zvonul că finlandezii intenţionează să închidă fabrica din Ungaria, vecinii noştri au provocat un veritabil desant diplomatic în Finlanda.

Ministrul ungar de externe, Janos Martonyi, a plecat la Helsinki pentru a face lobby pe lângă liderii politici finlandezi pentru a sprijini menţinerea în Ungaria a unor investitori precum Nokia şi de a încuraja noi investiţii finlandeze în ţara sa, potrivit Budapest Business Journal.

Ziarul arată că Nokia, care a generat mii de locuri de muncă la fabrica sa din Komarom, din nordul ţării, a acumulat pierderi globale de 436 milioane de euro în al doilea şi al treilea trimestru din 2011 şi că ar lua în condiderare varianta închiderii fabricii.

De altfel, Nokia a provocat frisoane ungurilor chiar în momentul în care anunţa vestea-şoc pentru România: închiderea fabricii de la Jucu, de lângă Cluj, la sfârşitul lunii trecute. Compania finlandeză a anunţat, cu acea ocazie, revizuirea rolului pe care îl au, pe termen lung, fabricile din Salo, Finlanda, Komarom, Ungaria şi Reynosa, Mexic.
Integral pe Money.roComentarii

un cititor corect domnul Marian, ai perfecta dreptate. Am lucrat o perioada, pana cu putin timp in urma in sistemul public si pot sa confirm 100 la 100 ca asa este. Pot sa completez ce sui dumneata, ca se face ceva daca si numai daca este un interes sa se faca acel ceva sau daca pica ceva, in caz contrar nu mai e nevoie sau nu mai e neaparat necesar, merge si asa.

27 octombrie 2011 15:05

Marian Daca mai credem ca Romania este condusa ne inselam amarnic. O tara in care totul se desfasoara la intamplare fara strategii si planuri clare. Scandalurile politice si spagile sunt preocuparile zilnice ale clase politice si guvernantilor si atunci cand sa mai conduca tara?!!!

27 octombrie 2011 14:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.