Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Elena Udrea a declarat, într-un interviu acordat News.ro, că susține modificarea Constituției astfel încât să prevadă redefinirea familiei ca fiind formată dintr-un bărbat și o femeie.

Întrebată dacă susține inițiativa cetățenească pentru modificarea Constituției, Elena Udrea a răspuns că „își asumă acest lucru”.

„Nu am nimic împotrivă, am prieteni care sunt în această categorie de persoane homosexuale şi sunt oameni extraordinari, credincioşi, ba chiar de multe ori cu mai mult caracter decât ceilalţi, însă, după mine, familia este formată din bărbat, femeie, copii şi aşa mai departe. Nu am nimic împotriva parteneriatelor sociale. Există acum în codul familiei concubinajul, adică eu înţeleg nevoia de a reglementa comunitatea de bunuri când locuieşti cu cineva - că locuieşti cu o persoană de acelaşi sex sau nu - sau alte aspecte care ţin de viaţa în comun şi care trebuie reglementate cumva legal. Dar avem această lege a concubinajului şi a comunităţilor de bunuri care reglementează situaţia. Deci nu văd de ce neapărat trebuie să ajungem să copiem familia tradiţională. Voi vota modificarea Constituţiei în acest sens şi în rest susţin toate drepturile lor”, a precizat ea.

Integral pe România Liberă