Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele ales al Moldovei, Igor Dodon, a afirmat, într-un interviu pentru TVR, că îi consideră pe români fraţi şi prieteni, însă este nevoie ca România să renunţe la ideile unioniste şi să probeze respectul faţă de vecinii moldoveni prin semnarea Acordului de Frontieră şi o declaraţie fermă a autorităţilor române că nu susţin şi nu finanţează mişcările unioniste.


”Fraţi români, eu vă stimez, vă iubesc ca vecini, dar haideţi să ne respectăm ca două state independente, suverane. Veniţi voi la noi, noi la voi, dar nu cu idei unioniste. Imaginaţi-vă dacă ar apărea în România mişcări finanţate de Republica Moldova care ar spune «Haideţi să lichidăm România, să luăm jumătate de România înapoi şi să ajungem la harta cum a fost Moldova»!”, s-a adresat Igor Dodon românilor.

Dodon a susţinut că Moldova are o existenţă din secolul XIV, pe când România a fost creată în secolul XIX. ”Greşeala Rusiei a fost că, în Tratatul de la Bucureşti din 1812 (încheiat între Rusia şi Turcia şi prin care Imperiul ţarist a anexat Basarabia - n.red.), s-a grăbit şi a pus frontiera pe Prut. Atunci a fost divizată Moldova. O parte a luat Imperiul Rus, altă parte au lăsat-o. Aceasta este greşeala mare a Rusiei. Ar fi fost mai bine să negocieze câteva luni şi să pună frontiera unde era Moldova istorică şi poate că Moldova ar fi fost integră şi acum”, a comentat Dodon.

Integral pe AdevărulComentarii

Oltean Doamne-ti multam ca a ajuns D-l Dodon Presedinte ! Numai asa noi, romanii, vom scapa de cosmarul unei uniri cu Republica Moldova, impotriva vointei celor doua popoare !

27 noiembrie 2016 10:13

Mihai bai putin sa-ti explic ceva : daca cineva imi taie piciorul eu si cu bucata respectiva avem aceleasi gene da ghici ce : nu suntem frati , si daca un chirurg il reataseaza in timp util redevine al meu daca nu este atacat de bacterii , ca tine de ex , si ramane pierdut , si eu olog , ai inteles acum ca vad ca te dai la comparatii ?

27 noiembrie 2016 7:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.