Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, joi, o şedinţă operativă cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Locale, cărora le-a cerut să îi sancţioneze pe şoferii care parchează ilegal şi obstrucţionează astfel traficul auto în zona marilor intersecţii, scrie Mediafax.

,Având în vedere vedere că se apropie luna decembrie, când bucureştenii se pregătesc de sărbători, iar traficul rutier se intensifică, am convocat această întâlnire pentru a putea lua împreună măsuri urgente de fluidizare a circulaţiei şi de prevenire a blocajelor survenite din cauza aglomeraţiei. Voi cere sprijinul Ministerului Afacerilor Interne să suplimenteze numărul poliţiştilor din intersecţii şi din zonele foarte aglomerate, în special în zonele marilor centre comerciale, astfel încât să nu ne confruntăm cu blocaje rutiere sau accidente", a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai explicat că este necesar ca Poliţia Rutieră, în colaborare cu Poliţia Locală, să elibereze benzile unice destinate transportului public, în special de pe marile bulevarde şi a cerut Aministratiei Străzilor să refacă marcajele rutiere atât în cadrul lucrărilor de reabilitare cât şi acolo unde este necesar.

,,Am solicitat, de asemenea, RATB să suplimenteze numărul mijloacelor de transport în comun pentru a scurtă timpii de aşteptare şi pentru a preveni aglomeraţia. Voi avea o întâlnire cu primarii de sector cărora le voi solicita să mobilizeze poliţiştii locali pentru a lua măsuri drastice în ceea ce priveşte autoturismele parcate pe marile bulevarde şi care blochează benzi întregi de circulaţie sau chiar mijloace de transport în comun", a mai adăugat Gabriela Firea.

Benzile unice care vor fi intens monitorizate de poliţişti sunt pe Calea Griviţei, bulevardul Unirii, Splaiul Independenţei, bulevardul Constantin Prezan.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.