Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia de Etică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara anunţă că 564 de rânduri din lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi sunt similare cu alte surse, iar în ceea ce priveşte sesizarea făcută privind plagiatul, specialiştii spun că aceasta este parţial fondată.

"Având în vedere că teza de doctorat supusă analizei are 11.512 rânduri, cele 564 de rânduri, găsite ca fiind similare în raport cu sesizarea înregistrată la UEFISCDI nr. 2567/13.10.2016 cu alte surse, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 %. În absenţa unui raport a unei comisii de specialitate, Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT îşi asumă în acest moment gradul de similaritate", se arată în comunicatul transmis de Comisia de Etică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Sursa citată mai arată că au fost consultate toate documentele puse la dispoziţie de către autorii sesizării şi de către persoana vizată, verificând fiecare paragraf din teză ce face obiectul sesizării şi comparându-le cu sursele indicate de programul informatic iThenticate.

Integral pe GândulComentarii

Socotitorul O gramada de neaveniti, analfabeti functional, adica degeaba citesc ca nu pricep nimic, isi dau cu presupusul ca o fi ca o pati, si-n imbecilitatea lor zic: profesorii numara randurile? La asta se pricep? Nu mai, analfabetilor! Scrie in text foarte clar: S-a facut un test de SIMILITUDINE pe baza unui soft, cu tot ce are Facultatea de Drept in baza de date, dar si cu tot ce se gaseste pe internet. Prin urmare, calculatorul numara si subliniaza randurile in care gaseste cateva cuvinte similare in diferite lucrari. Pe baza asta se face un procentaj de similitudine ( ex. pentru Kovesi 4,9%, adica un pic peste marja de eroare) si totodata se arata lucrarile cu care coeficientul de similitudine este 2%, astfel incat poti constata daca plagiatul a fost Copy-paste. Asa ca, mai baietilor pe care va fute grija de Kovesi sa stiti ca ea are un coeficient mic. La Ponta unde 80 de pagini sunt copy - paste ( cuvant cu cuvant) va dati seama ce coeficient de similitudine ar gasi daca i-ar aplica softul. O alta categorie de lingai pontisti sau ghitisti, categorie care se pricepe la toate, critica COMISIA DE ETICA de ce n-a zis DA sau NU. In comisia de etica a UVT (si nu numai) sunt cadre didactice de tot felul. Ori pentru a te pronunta trebuie sa fii specialist. Poate in acea comisie nu este decat un singur specialist in drept. Puneti-va si mai cititi baietilor, ca in halul asta sunteti si ramaneti doar ANALFABETI FUNCTIONAL.

18 noiembrie 2016 15:52

Wow! La atat se pricep domnii profesori doctori in stiinte? Sa numere randurile unui text presupus a fi plagiat? Doamne Dumnezeule, mai sunt si ideile si temele si argumentatia. Pai daca in carcasa unei bombe atomice niste muncitori pusi pe shotii adauga si cateva kilograme de rahat se cheama ca bomba este o inventie de o geniala originalitate? Daca in alte cateva mii de randuri geniala Kovesi a adaugat, sau a inlocuit cateva cuvinte cu sinonime sau sintagme ce spun exact acelasi lucru cu ideea din textul original se cheama ca n-a plagiat? Pana una alta, softul antiplagiat i-a inrosit mai toate miile de pagini in care distinsii chiombalai universitari n-au observat nici urma de "similitudini". Rusinica, (ne)stimabililor! Rusine mare, madam Shteneap Codrutza!

17 noiembrie 2016 20:47

Bai, nu fiti rai! Domnii profesori sunt si doctori. Este normal, deci, sa fie capabeli sa-i coase partial hymenul zdrentuit al cistitei Doamne ...

17 noiembrie 2016 20:16

UNFORGIVEN Propun un referendum universitar in randul studentilor, cu rezultatele publicate eventual pe FaceBook sau o platforma anume creata. Pentru a se inlatura orice suspiciune, sa se faca publica pe I-Net o versiune in Word sau PDF a tezei doamnei Koevessy, astfel ca orice student dornic, sa o poata rula si verifica in programele anti-plagiat de care dispune free of charge pentru propriile lui lucrari. PS: Parca si in Biblie se spune ca cel care se stie nevinovat si neprihanit, sa arunce primul cu piatra.......!!!

17 noiembrie 2016 19:48

Doru Sa le fie rusine acestor ''profesori'' pentru lipsa de coloana vertebrala! De asta ne merge atat de bine, ca nu avem curajul sa spunem lucrurilor pe nume si ne ascundem ca niste lasi! Ar trebui dati afara imediat! Nu au ce cauta intr-o universitate.

17 noiembrie 2016 19:13

Lingaul Domnilor profesori ,in dret cred,foarte inteligent si frumos formulata ,dar daca era vorba de un viol ,cum spuneati "partial fu...ta! Asa profesori asa creaturi pe asa posturi !

17 noiembrie 2016 18:47

Pute Frumoasa analiza auzi "partial fondata " si facand parte din "personalul mieu "se considera formidabila si ramane cum s-a stabilit sus sus.Resine reclamantilor .Sincere felicitari comisiei si ramaneti toti pe posturi !!

17 noiembrie 2016 18:39

Je Bah lasilor, voi va mai chemati "universitari" ? Ce-i aia "partial fondata" ? Formulare curveasca, nici DA, nici BA ! Doar 4,9 la suta, adica mai putin de 5, cat ii hingheriti pe niste bieti studenti la teza de licenta. Rusineeeee, Huaaaaah ba slugilor corupte si shantajabileeeee !

17 noiembrie 2016 18:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.