Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Indiferent cine va veni la guvernare, un viitor guvern, o viitoare majoritate, dacă vrea să aplice un program de guvernare eficient, are neapărat nevoie din punctul meu de vedere să treacă sau să înceapă cu un proces de reașezare, de reformare a administrației publice, măsuri clare de creștere a eficienței administrației publice. (...) E nevoie de o reașezare a aparatului administrativ pe criterii de profesionalism, pe criterii de competență", a spus prim-ministrul la lansarea analizei OECD cu privire la cinci domenii cheie ale guvernanței publice și reformei administrative în România, care are loc la Palatul Victoria.

"Am lucrat în primele luni la un astfel de pachet de reformare (...) și am pregătit chiar o dezbatere publică cu câteva propuneri de idei de reformare. (...) Probabil într-un an preelectoral, într-un context în care era vorba de o relație dintre Parlament cu un guvern independent, fără o majoritate clar definită și obiective clar asumate din acest punct de vedere, am constatat, din păcate, în urma acestei dezbateri publice pe care noi am dorit să o lansăm, lipsa apetitului de a aborda frontal aceste subiecte și atunci, decât să dăm dovadă doar de eroism în acest proces de reformare fără să avem convingerea, certitudinea că putem înrădăcina acest proces de reformă, am abordat lucrurile mai mult din punct de vedere strategic", a susținut Cioloș.

"Am dus la bun sfârșit aceste strategii. Mă refer aici la Strategia pentru funcția publică, la Strategia pentru formarea profesională în administrației (...), care pot sta la baza unui proces de reformare a administrației, care poate să vină în perioada imediat următoare", a adăugat prim-ministrul.