Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Duminică, în Republica Moldova, va avea loc al doilea tur de scrutin pentru desemnarea preşedintelui. În aceste momente, candidatul prorus, Igor Dodon, conduce sondajele cu 48,9%, fiind urmat de Maia Sandu, cu 39,7%, Sandu fiind şi candidatul unic al opoziției de dreapta antioligarhice. În România, cetăţenii moldoveni au la dispoziţie opt secţii de vot amenajate în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Braşov, Bacău, Suceava şi Craiova.

În rândul studenţilor moldoveni, mobilizarea la vot este exemplară. Aceştia au creat pagini speciale pe Facebook prin care mobilizează oamenii să meargă la vot duminică, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

La Bucureşti vor fi organizate două secţii de vot - la sediile Ambasadei Republicii Moldova şi Consulatului, în timp ce în restul oraşelor va fi amenajată câte o secţie. Astfel, la Iaşi moldovenii vor putea vota la sediul Consulatului; la Galaţi, la Universitatea ”Dunărea de Jos”; la Timişoara, la Colegiul Naţional de Artă ”Ion Vidu”; la Braşov, la Casa de Cultură a Studenţilor; la Cluj, la Casa de Cultura a Studenţilor; la Constanţa, la Cantina Studenţească din incinta Universităţii ”Ovidius”; la Bacău, la Universitatea ”Vasile Alecsandri”; la Suceava, la Universitatea ”Ştefan cel Mare”; la Craiova, la sediul universităţii, informează News.ro.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.