Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Intrată în turul al doilea al alegerilor pentru preşedinţia Moldovei cu o diferenţă mai mică de 10% faţă de contracandidatul său, socialistul pro-rus Igor Dodon, Maia Sandu speră într-o mobilizare cât mai bună a moldovenilor la urne, duminică pe 13 noiembrie, considerând că Dodon „şi-a cam atins plafonul”.

Într-un interviu pentru Gândul, Maia Sandu vorbeşte despre cum a evitat să pice în capcana întinsă de oligarhul Vlad Plahotniuc, care i-a oferit sprijinul său în alegeri, despre plauzibilitatea unirii Moldovei cu România, despre cum vede ieşirea din impas a Transnistriei sau despre ce ar trebui făcut ca justiţia din Moldova să funcţioneze şi să dea rezultate. Maia Sandu a vorbit şi despre cum au fost deturnate protestele anti-oligarhi de la Chişinău, de către Guvernul de la Chişinău, cu ajutorul lui Igor Dodon şi Renato Usatîi. În timp ce apreciază comportamentul României, de a condiţiona asistenţa oferită Moldovei de reformele implementate de Guvernul de la Chişinău, Maia Sandu consideră că moldovenii „nu mai cred în soluţii miraculoase”, venite din exterior. „Nu poate veni cineva să-ţi rezolve problemele”, spune Maia Sandu, arătând că preferă modelul de dezvoltare european pentru Moldova, în opoziţie cu „alternativa” rusească care prinde acum contur la Chişinău – „o verticală a puterii pe model putinist”.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.