Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderii din Uniunea Europeană se întâlnesc astăzi la Bruxelles, într-o reuniune care ar putea fi decisivă pentru viitorul zonei euro şi chiar al întregului sistem financiar mondial.

Guvernele europene par deocamdată foarte departe de un acord care să pună capăt crizei datoriilor publice şi să redea încredere pieţelor financiare. Pe lângă situaţia Greciei, datoria publică a Italiei a devenit, la rândul ei, o sursă majoră de îngrijorare pentru investitori.

Întreaga lume aşteaptă de la reuniunea de astăzi decizii concrete, pentru că situaţia din zona euro are consecinţe la scară mondială.

La reuniune, liderii europeni trebuie în primul rând să convingă băncile să accepte o nouă reducere a datoriei publice a Greciei, care să devină astfel suportabilă. Băncile s-au angajat deja să renunţe la 21% din valoarea datoriei greceşti, dar cancelarul german Angela Merkel doreşte ca scăderea să se situeze între 50 şi 60%.

Integral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.