Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Azi este ziua Z pentru viitorul zonei euro şi chiar al întregului sistem financiar mondial. Toţi ochii vor fi îndreptaţi spre Bruxelles, acolo unde liderii europeni se vor întâlni pentru a anunţa planul de măsuri menit a stăvili criza datoriilor din zona euro. Pieţele mondiale aşteptă cu sufletul la gură planul de ieşire din criză, plan care, din cauza divergenţelor dintre Franţa şi Germania, se pare că nu va veni. Iar pieţele financiare au reacţionat imediat.

Bursele şi euro scad puternic, astăzi, anunţă MEDIAFAX, după o declaraţie a cancelarului german Angela Merkel, care a anunţat că Germania nu vrea ca declaraţia UE să ceară Băncii Central Europene să continue achiziţiile de obligaţiuni suverane ale Greciei de pe pieţele secundare. ROMÂNIA LIBERĂ remarcă faptul că actual criză euro a arătat că Franţa şi Germania au priorităţi diferite şi niciuna nu vrea să renunţe la punctul său de vedere.

Astfel, dezacordul dintre Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy devine din ce în ce mai evident şi mai periculos pentru soarta Europei. Iar guvernele europene par deocamdată, şi ele, susţine JURNALUL NAŢIONAL, foarte departe de un acord care să pună capăt crizei datoriilor publice şi să redea încredere pieţelor financiare. Pe lângă situaţia Greciei, datoria publică a Italiei a devenit, la rândul ei, o sursă majoră de îngrijorare pentru investitori. La ultimul summit european, acum câteva zile, aminteşte ANTENA3, premierul italian Silvio Berlusconi a fost pur şi simplu somat de liderii Franţei şi Germaniei să ia măsuri dure de relansare economică şi reducere a datoriei.

Potrivit oficialilor care au participat la negocieri, citaţi de CAPITAL, discuţiile dintre autorităţile europene şi deţinătorii de bonduri ale Greciei nu au ajuns la un rezultat, ceea ce înseamnă că acordarea unui noi pachet de sprijin pentru Grecia este în aer. Şi astfel, chiar dacă oficialii UE au încercat să evite momentul, să îl amâne, sau măcar să îl denumească altfel, inevitabilul se produce astăzi, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ: o parte dintre creditorii Greciei, publici şi privaţi, vor fi în situaţia de-a pierde aproximativ jumătate din bani. Cu alte cuvinte, Grecia dă faliment azi!


Comentarii

costel inevitabilul se va produce si mai departe haos general in UE............

2 ianuarie 2012 12:37

celrau incep sa cred ca intreg site-ul e de rahat iar jurnalistii sunt niste retardati care habar nu au pe ce lume traiesc!

28 decembrie 2011 9:01

nik Ce articol TEMBEL !

8 decembrie 2011 14:46

ro mai lasati titlurile tip bomba ca am obosit de atatea tampenii,zi de zi !!

2 decembrie 2011 8:15

cristi totul este un fis,nu se va intimpla nimic doar nu sunt prosti sa-si taie creanga

29 noiembrie 2011 11:56

Chiose & Sotir Doar rog audienta sa se uite pe site ul http://www.nytimes.com/2011/10/27/business/daily-stock-market-activity.html , poate asa anumite publicati din RO nu vor Mai venii cu fel de fel de miciuni doar de dragul de a umple paginile.

27 octombrie 2011 4:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.