Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Propunerea prin care Primăria Sectorului 1 ar fi urmat să aloce suma de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului a fost respinsă, joi, de Consiliul Local al Sectorului 1. Potrivit primarului Dan Tudorache, pentru ca proiectul de hotărâre să fie aprobat, mai era nevoie de un singur vot, informează News.ro.

„Am mai fi avut nevoie de un vot, dar atâta timp cât USR şi PNL vor vota împotrivă, nu vom putea aloca banii Patriarhiei", a declarat Dan Tudorache, pentru News.ro.

Pe de altă parte, un sondaj online realizat de USR, la care au participat 12.400 de utilizatori, arată că 93% dintre participanţi s-au declarat împotriva alocării sumei de 10 milioane de lei de la bugetul Primăriei Sectorului 1 pentru lucrări la Catedrala Neamului.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, declara, la sfârşitul lunii iulie, că Patriarhia Română şi Patriarhul Daniel au solicitat oficial suma de 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, iar o astfel de cerere a fost făcută către toţi primarii de sector, consilierii PSD de la Sectorul 1 asumându-şi să înainteze această propunere printr-un proiect, în şedinţa de Consiliu Local.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în 11 august, suplimentarea cu 15 milioane de lei a sumelor alocate pentru Catedrala Mânturii Neamului. Alţi două milioane de lei pentru lucrările la Catedrală au fost alocaţi în februarie, când a fost votat bugetul din acest an al Capitalei.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.