Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, joi, că salariile bugetarilor vor reveni la nivelul anului 2010, iar în prezent coaliţia caută soluţii pentru a identifica o sursă de finanţare sigură şi sustenabilă.

Flutur a spus că PDL, ca şi principal partid la guvernare, şi-a asumat măsuri de austeritate, inclusiv reducerea salariilor bugetarilor, iar acum, când economia permite, este firesc să se procedeze la reîntregirea veniturlor acestei categorii sociale, una dintre cele mai afectate din acest punct de vedere.

''Vrem să majorăm salariile bugetarilor. Mai exact reîntregirea salariilor bugetarilor, care au fost reduse în iunie 2010. Aşa cum PDL şi-a asumat, ca principal partid de guvernământ, o serie de măsuri nepopulare, dar necesare, de ajustare a cheltuielilor, de reducere a veniturilor bugetarilor în primul rând, am spus-o de fiecare dată, şi o spunem şi acum, şi dorim să o facem. Când economia permite ne gândim la reîntregirea veniturilior. De aceea, în aceste zile şi în coaliţie şi la nivelul conducerii PDL se lucrează la găsirea soluţiilor pentru revenirea la salariile şi la veniturile bugetarilor de dinainte de iunie 2010'', a spus Flutur.

El a explicat că, în prezent, contextul economic permite o astfel de măsură, în condiţiile în care s-a respectat deficitul bugetar din acordul cu FMI, iar România este a şasea ţară din UE ca şi ritm de creştere a PIB-ului în 2011.
Integral pe Money.ro