Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Camera Deputaților a adoptat, marți, cu 237 de voturi pentru, proiectul de modificare a legii avocaților, eliminând prevederile referitoare la posibilitatea ridicării înscrisurilor avocaților în cazul în care există suspiciunea rezonabilă că aceștia ar fi comis infracțiuni, precum și la interdicția de a fi ofițer acoperit.

Astfel, deputații au decis eliminarea prevederii potrivit căreia avocatul este obligat să depună la barou o declarație pe propria răspundere, potrivit legii penale, privind apartenența sau neapartenența ca agent sau colaborator al fostelor organe de securitate ca poliție politică, precum și al serviciilor de informații. A fost, de asemenea, eliminată interdicția ca avocatul să fie lucrător operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informații.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.