Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul preşedinte cubanez, Fidel Castro consideră că republicanul Trump a fost inferior candidatei Hillaray Clinton în prima dezbatere electorală, precizează Agerpres.

Fidel Castro, retras de la putere de zece ani, a făcut apel la compatrioții săi "să nu uite că în această duminică va avea loc o dezbatere" a candidaților la Casa Albă.

"La prima ediție, în urmă cu două săptămâni, s-a produs un eveniment care a cauzat un șoc. Domnul Trump, presupus a fi un expert calificat, a ajuns descalificat, ca Barack (Obama) în politica sa", a precizat cel supranumit părintele Revoluției cubaneze.

Întreaga lume a fost martoră triumfului lui Hillary Clinton în prima confruntare dintre cei doi contracandidaţi. Hillary Clinton l-a dominat pe Donald Trump, fiind mult mai bine pregătită şi mai stăpână pe situaţie.

Până în acest moment, oficialii cubanezi nu şi-au exprimat preferinţa privind candidaţii alegerilor prezidenţiale din acest an, însă, această remarcă a lui Fidel Castro ar putea reprezenta un indiciu privind poziţia Havanei, mai ales că Hillary Clinton este o susţinătoare a politicii lui Barack Obama de apropiere față de Cuba, în timp ce Donald Trump pare să opteze pentru o politică mai fermă față de guvernul lui Raul Castro.

Fidel Castro s-a retras de pe scena politică din cauza unor probleme medicale survenite în 2006, când revoluţionarul a suferit o hemoragie intestinală. Însă, din 2015, Castro a revenit cu faimoasele sale “reflecţii” , fiind vizitat şi de numeroşi demnitari străini.

Integral pe România Liberă