Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

O explozie puternică a avut loc în jurul orei 20,30 p.m., ora locală, pe West 23Street din Manhattan, rănind 29 de persoane și zguduind zona. Primarul Bill de Blasio a catalogat incidentul drept ”un act intenționat”.

Publicația americană The New York Times a făcut o listă cu tot ce știm și cu toate necunoscutele de până la această oră:

Unde a fost explozia? Comisarul de poliție JamesP. O’Neill a anunțat că explozia a avut loc pe strada West 23rd Street, în jurul orei 20.30. Martorii susțin că explozia s-ar fi produs într-un container pentru gunoi.Oamenii legii au precizat că este vorba despre un dispozitiv exploziv făcut acasă.

Unde a fost găsit cel de-al doilea dispozitiv? A fost găsit pe West 27th Street, între Avenue of Americas și Seventh Avenue, la aproape trei ore de la explozie. Autoritățile au spus că ar fi vorba despre o oală sub presiune, transformată într-un dispozitiv exploziv, întocmai ca în atentatele de la Boston, din 2013.

”Am auzit un zgomot puternic. Am simțit ca un val puternic venind spre mine. Apoi,s-a văzut un nor alb de fum venind dinspre 23 Street, în apropiere de Sixth Street. Nu era foc, doar fum”, le-a povestit Luke McConnell jurnaliștilor de la New York Times. ...

Ce s-a întâmplat cu dispozitivul? Forțele de ordine au luat dispozitivul de pe stradă în jurul orei locale 02.25, unde va fi analizat de roboți.

Ce știm despre răniți? Cei 29 de oameni au fost răniți de bucăți ale dispozitivului explodat, iar o persoană este grav rănită.

A fost un act de terorism? Primarul de Blasio l-a calificat drept ”un act intenționat”, dar a spus că nu au fost identificate legături cu un act terorist.

Au fost identificați suspecți? Comisarul de poliție a precizat că nu sunt suspecți reținuți, până la această oră. O’Neill a precizat numai că autoritățile au filmări ale exploziei.

Există o legătură cu o explozie în New Jersey? Oamenii legii au precizat că nu există legături cu o explozie petrecută cu 11 ore înainte, în New Jersey, când un dispozitiv improvizat a explodat la o cursă sportivă în parc. Nimeni nu a fost rănit.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.