Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Secretarul Comisiei de învățământ din Senatul României, Dumitru Oprea, susține că altcineva a semnat, în locul lui, raportul prin care se amână concursul pentru directorii de școli.

"Doamna Andronescu trebuie să explice, dar nu răspunde la telefon. E strigător la cer", susține senatorul PNL Dumitru Oprea.

Secretarul Dumitru Oprea afirmă că pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Comisiei nu figura și propunerea de modificare a Legii Educației în sensul amânării concursurilor pentru posturile de directori de școli. Dumitru Oprea spune că raportul întocmit de Comisie pe acest subiect nu a fost contrasemnat de el, ca secretar, așa cum cere regulamentul, ci de o altă persoană, iar el nu delegase pe nimeni în locul său.

Oprea susține că a încercat să vorbească cu senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei, pe această temă, dar Andronescu nu îi răspunde la telefon.

"Nu am idee cine, cum și pe ce procedura s-a făcut forțarea asta de notă. Nici nu a figurat subiectul pe ordinea de zi a comisiei și puteți să verificați, mergând pe data de 14. Deci eu nu am participat la discuția unui astfel de punct. Constat însă că este o altă semnătură și asta nu este o despovărare, ci, dimpotrivă, este o întrebare pusă celor care au dat curs unei astfel de rezoluții. E pus un 'pentru', dar, de regulă, pentru orice 'pentru', dacă e nevoie, tu ca secretar delegi responsabilitatea sub o formă, ori eu nici nu am fost întrebat de subiectul asta. Sunt curios și eu să aflu detaliile ca secretar, totuși, al comisiei, fiindcă eu nu pot să votez pe o propunere legislativă care nu a existat pe ordinea de zi și nici nu există", a declarat Oprea.

Integral pe România LiberăComentarii

solo E vorba despre etnicii germani si romanii plecati din tara chiar in perioada comunista.

16 septembrie 2016 17:56

solo Bramburica a facut cel mai mare rau invatamantului romanes. El nu era nici pe vremea comunistilor extraordinar, dar toti nemtii dar si romanii cu studii tehnice au avut diplomele recunoscute in strainatate. Acum e un mare dezastru. Poate 15% ar fi capabili.

16 septembrie 2016 17:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.