Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dacă eşti neîndemânatic şi ţi se întâmplă adesea să-ţi strici telefonul scăpându-l pe jos sau dacă eşti expus furturilor, atunci îţi poţi asigura smartphone-ul în schimbul unei sume pe care o vei plăti lunar. Atenţie, însă, la acoperirea daunelor vei participa şi tu, iar procedurile nu-s facile.
De când smartphone-urile au ajuns şi la preţuri de 4.000 de lei, operatorii de telefonie mobilă din România oferă în gama de servicii şi asigurări pentru telefoane. Acestea pot fi astfel protejate pentru furt sau distrugere, în funcţie de tipul poliţei alese, asigurările fiind valabile şi în străinătate pentru o perioadă limitată.

Telefoanele mobile, tabletele şi modemurile au garanţie de doi ani în România potrivit legislaţiei în vigoare, însă aceasta nu acoperă decât defectele de fabricaţie. În caz că telefonul îţi cade din mână sau îţi este furat, garanţia oferită nu acoperă nimic. Aici intră în scenă asigurările. Operatorii români de telefonie oferă clienţilor posibilitatea de a încheia o asigurare gadgeturile cumpărate din magazinele lor, poliţele fiind oferite de asigurator prin intermediul unui broker agreat.
Integral pe Adevărul