Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Circa 17.000 de pompieri luptau vineri cu peste 30 de incendii uriașe de vegetație. California este statul cel mai afectat, cu șapte incendii majore, urmat de Idaho, cu șase. Incendiile au transformat în scrum vegetația de pe 162.000 de hectare din 10 state numai joi, potrivit site-ului de internet al Centrului Național Inter-agenții Contra Incendiilor (NIFC).

În California, incendiul Blue Cut din pădurea națională montană Angeles, la 150 km nord de Los Angeles, a distrus 15.000 de hectare în ultimele trei zile, dar potrivit agenției Reuters pompierii au câștigat teren vineri. Incendiul, al cărui nume provine de la un defileu din apropierea punctului de origine, a forțat zeci de mii de persoane să își abandoneze locuințele și a distrus aproximativ 100 de case. Pompierii au reușit vineri să delimiteze cu linii de apărare circa 26% din suprafața cuprinsă de flăcări, un procentaj în creștere de la 4% joi.

Sezonul incendiilor de vegetație din SUA este agravat, potrivit NIFC, de vremea deosebit de caldă și de seceta prelungită.

Integral pe România Liberă