Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UPDATE 18.08: Sicriul a fost depus în Holul de Onoare al castelului, unde va rămâne până miercuri la ora 18.30.

UPDATE 18.00 Va urma o scurtă ceremonie religioasă ortodoxă. Sicriul este urcat în aceste momente pe treptele castelului. Se închid uşile palatului. Toate ceremoniile sunt private. Mâine vor putea veni toţi reprezentanţii corpului diplomatic.

UPDATE 17.57 Sicriul cu trupul Reginei este scos din maşină şi va fi dus de Garda de Onoare către curtea interioară.

UPDATE 17.51 Cortegiul funerar a ajuns la Castelul Peleş. Când va ajunge pe terasă se va auzi un sunet de trompetă în semn de onoare. Când se va intra în Holul de Onoare va fi un fel de salut. Publiccul nu are acces.

UPDATE 17.41 Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns la Sinaia. În câteva minute va sosi la Castelul Peleş.

UPDATE 17.31 Preşedintele Klaus Iohannis va merge miercuri dimineaţa la Castelul Peleş pentru a prezenta condoleanţe la moartea Reginei Ana. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis va prezenta condoleanţele la ora 10,00.

Premierul Dacian Cioloş va prezenta condoleanţe la ora 15,00, conform agendei postate pe site-ul Guvernului. Până miercuri, la ora 18,30, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana este aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş.
Miercuri sunt aşteptate la Castelul Peleş oficialităţile pentru a transmite condoleanţe: reprezentanţii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO şi ai organizaţiilor internaţionale, reprezentanţi ai instituţiilor statului, din partea Instituţiei Prezidenţiale, a Preşedinţiei Republicii Moldova, membri ai Guvernului României şi Guvernului Republicii Moldova, membri ai parlamentelor celor două ţări. Sunt aşteptaţi de asemenea reprezentanţi ai Academiei Române şi ai Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice şi din partea altor culte.

UPDATE 16.00 La Sinaia a început să plouă la scurt timp după ce sicriul cu trupul reginei a ajuns în România. La Castelul Peleş urmează o ceremonie scurtă şi extrem de sobră.

Sicriul va fi purtat de militari, urmând ca mai apoi trupul să fie dus în holul Castelului Peleş.

Mâine dimineaţă, de la ora 10, vor fi reprezentanţi ai instituţilor publice, preşedintele Moldovei, preşedinţii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor.

UPDATE 15.50 - Slujba oficiată Reginei Ana pe Aeroportul Otopeni s-a încheiat, iar sicriul cu trupul neînsuflețit va pleca spre Castelul Peleș.

Și ceremoniile de acolo vor fi tot private.

UPDATE 15.33 - Slujba Reginei Ana a fost oficiată în limba latină, de Arhiepiscopul Romano-Catolic, Ioan Robu.

UPDATE 15.21 - A început ceremonia pe Aeroportul Otopeni, la slujba catolică urmând să ia parte și Arhiepiscopul Romano-Catolic, Ioan Robu.

De asemenea, Regimentul de gardă și cavalerii de Malta participă la slujba Reginei.

La aeroport, a sosit și principesa Maria din Elveția.

Doar principesa Irina nu este prezentă la ceremonie.

Sicriul a fost coborât din cală și va fi depus pe catafalc.

UPDATE 15.03 - Aeronava TAROM care vine de la Geneva cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a ajuns marți după-amiază la București.

Urmează o ceremonie privată pe Aeroportul Otopeni, unde publicul nu are acces.

Potrivit unor informații citate de Antena 3, la slujba de rit catolic care se va desfășura în limba latină, va participa și un consilier prezidențial.

După câteva ore, de la aeroport se va pleca spre castelul Peleș.Comentarii

gica,contra Spectacolul inmormantarii cu onoruri nationale si zi de doliu pentru o persoana particulara este ilegal ! Casa regala nu este inca recunoscuta oficial si se forteaza nota !Marea majoritate a romanilor habar nu au cine este persoana dar le place spectacolul inmormintarii mai ales ca se trage si cu pusca !

10 august 2016 7:04

OMUL CU MASCA DE FIARĂ Regina României? Doliu național? Rahații care au luat asemenea hotărâri, ar cuteza să compare pe Regina MARIA cu această nevastă de rege? Ar putea, ar fi în stare, i-ar duce mintea - dacă mai au...

10 august 2016 1:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.