Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

1. Casa Stramba ( Polonia)

Constructia casei a inceput in ianuarie 2003 si a fost terminata in decembrie 2003. Arhitectura casei a fost inspirata din fotografiile si picturile lui Jan Marcin Sancer (artist polonez faimos) si Per Dahlberg (pictor suedez care traieste in Polonia).

2. Cladirea „ Hundertwasser” ( Darmstand, Germania)

Cladirea a fost construita in Darmstand intre anii 1998 si 2000. Friedenscreich Hunderwasser , un arhitect si pictor faimos nascut in Austria, este cunoscut pentru designul revolutionar si colorat al cladirilor ce incorporeaza de obicei forme neregulate. Structura are 105 camere iar la ultimul etaj pe partea stanga se afla un restaurant.

3. Torre Galatea Figueras

4. "Palatul Ideal" (Castelul lui Ferdinand din Franta)

5.Cladirea „ Cos” ( Ohio, SUA )

O companie din Newmark, Ohio ce produce cosuri are probabil cel mai ciudat sediu de birouri din lume. Blocul este o replica dupa un cos din paie ce a costat 30 de milioane de dolari iar constructia sa a durat aproape doi ani.

6. Libraria publica din orasul Kansas ( Missouri, SUA )

Acest proiect situat chiar in centrul orasului, reprezinta un proiect de revitalizare . Oamenii din Kansas au fost rugati sa aleaga mai multe carti si astfel ele au fost incorporate in designul cladirii.

7. Casa Nebuna ( Vietnam )

Proprietara acestei case este fiica fostului presedinte al Vietnamului, care a studiat arhitectura la Moscova. Aceasta casa nu se supune nici unei reguli de constructie, are forme neasteptate, mai multe acoperisuri si camere. Se aseamana cu un castel din povesti, are „animale” in dimensiuni uriase cum ar fi o girafa si un paianjen, nici un geam nu este rotund sau dreptunghiular si poate fi vizitata ca un muzeu.

8. Casele Cubice ( Rotterdam, Olanda )

Ideea originala a acestor casute a aparut in 1970. Conceptul acestor cladiri este bazata pe ideea arhitectului cum ca fiecare casuta este un arbore abstract, prin urmare tot orasul devine o padure.

9. Biserica din Stanca (Arizona, SUA)

10. Casa din piatra (Guimares, Portugalia)

(Sursa:villageofjoy.com).


Comentarii

betivul libraria...

25 octombrie 2011 18:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.