Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Bine v-am regasit! In iuresul evenimentelor in mijlocul carora, vrem, nu vrem, ne aflam si le traim din plin, iata si unul despre care media nu prea vorbeste. Din ce motiv? Fiecare dintre dumneavoastra puteti deduce. Este vorba despre cel mai bogat sindicalist, Liviu Luca, prim-vicepresedinte al CNSRL Fratia, care este audiat de DNA în calitate de învinuit, sub acuzaţia de folosire a autorităţii, în vederea obţinerii de foloase necuvenite.
EVENIMENTUL ZILEI consemneaza ca procurorii Anticorupţie îl audiază la această oră pe Liviu Luca cu privire la cedarea mai multor hoteluri din patrimoniul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) – Frăţia, în administrarea unui SRL din Timişoara, cu 17 angajaţi şi pierderi, în ultimii ani de activitate. Asta ca urmare a unui contract de management încheiat la iniţiativa fostului preşedinte arestat al CNSLR-Frăţia, Marius Petcu (arestat şi între timp eliberat) şi finalizat de prim-vicepreşedintele Liviu Luca şi de noul preşedinte, Ion Samoilă.

Sursa citata spune ca a relatat încă din primăvară despre scandalul privind înstrăinarea hotelurilor din patrimoniul CNSLR-Frăţia. Ulterior apariţiei articolului, vicepreşedintele Confederaţiei, Victor Stan, a declarat că a fost chemat la audieri, la DNA, după ce procurorii s-au autosesizat din Evenimentul zilei. Stan a fost cel care a demascat public înstrăinarea hotelurilor.

Scandalul legat de patrimoniul CNSLR a izbucnit,  relateaza ADEVARUL , la 12 mai 2011, la scurt timp după arestarea preventivă a fostului preşedinte al confederaţiei sindicale Marius Petcu, cel care încheiase în primă fază contractul de management cu Tour Mirinvest SRL Timişoara, document prin care hotelurile din patrimoniul CNSLR-Frăţia urmau să fie administrate de SRL-ul din capitala Banatului.

Contractul a fost finalizat şi parafat de noul preşedinte al CNSLR, Ion Samoilă, şi de prim-vicepreşedintele, Liviu Luca. Contractul a fost denunţat în instanţă de vicepreşedintele confederaţiei, Victor Stan. De altfel, Victor Stan a fost audiat şi la DNA în calitate de martor, unde a susţinut ilegalitatea ca o firmă externă să administreze patrimoniul sindicatelor, în condiţiile în care societatea din Timişoara nici măcar nu şi-a îndeplinit obligaţia de a vira într-un cont al CNSLR-Frăţia 600.000 de euro ca o garanţie.
Astfel, mai spun sursa citata, hotelurile din Băile Herculane, Băile Felix, Sângeorz-Băi, Covasna, Voineasa şi o vilă din Predeal ale CNSLR-Frăţia erau administrate de către Sind Tour Trading SRL (societate administrată de toate marile confederaţii sindicale şi unde CNSLR-Frăţia deţine pachetul cel mai mare de acţiuni). Adunarea Generală a Acţionarilor a Sind Tour Tradind a decis, la 12 mai, încheierea unui contract de management, pe o perioadă de nouă ani, cu Tour Mirinvest Timişoara, o firmă cu 17 angajaţi şi pierderi de sute de mii de lei în ultimii ani.
Contractul s-a făcut cu acordul preşedintelui CNSLR-Frăţia, Ion Samoilă, şi a prim-vicepreşedintelui, Liviu Luca, în ciuda opoziţiei vehemente a vicepreşedinţilor confederaţiei sindicale Victor Stan, Vasile Bădică, Marian Nistor şi Adrian Barea.Contactat telefonic de reporterii „Adevărul", vicepreşedintele CNSLR-Frăţia Victor Stan a precizat că speră ca acest contract prin care hotelurile confederaţiei sunt date pe „mâna" unui SRL să fie anulat odată cu punerea sub învinuire a lui Liviu Luca, principalul amfitrion în „subînchirierea" unor hoteluri din patrimoniul CNSLR-Frăţia.
Acuzat că şi-ar fi folosit autoritatea de lider de sindicat pentru a obţine un beneficiu pentru sine sau pentru altul, Luca a declarat, la ieşirea de la DNA, doar că, „sincer să fiu, nu sunt lămurit ce înseamnă învinuirea asta".Preşedintele CNSLR-Frăţia, Ion Samoilă, a catalogat învinuirea lui Liviu Luca ca fiind „o nebunie".
Liviu Luca, mai consemneaza sursa citata, este unul dintre apropiaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu, ajungând cel mai bogat sindicalist din România. Numele lui Liviu Luca a apărut în mai multe dosare penale, însă întotdeauna în calitate de martor. De altfel, Liviu Luca a fost audiat în calitate de martor în dosarul fugii din România a lui Nicolae Popa, „tatăl FNI".
Conform Parchetului General, dintr-un cont al lui Luca i-a fost transmisă o sumă de bani lui Popa în Indonezia. Un alt dosar în care apare numele lui Luca este cel în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de spălare de bani, după ce SRI a demonstrat că fosta Petromservice a fost falimentată voit, iar mare parte din bani au ajuns la SOV. Liviu Luca a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al Petromservice.
13,6 milioane de lei este prejudiciul estimat prin „subînchirierea" hotelurilor din patrimoniul CNSLR-Frăţia.


Liviu Luca a fost pus sub învinuire, marţea trecuta consemneaza si MEDIAFAX , de catre procurorii anticorupţie în legătură cu semnarea unui contract de management de către o societate a confederaţiei sindicale cu o firmă timişoreană privind preluarea în administrare a patrimoniului CNSLR.
Liviu Luca a declarat, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a fost pus sub învinuire de către procurori în legătură cu acest contract, dar că nu înţelege care este de fapt învinuirea ce i se aduce.
El a precizat că firma confederaţiei sindicale a încheiat un contract cu o altă firmă privind managementul patrimoniului CNSLR-Frăţia. Luca a mai spus că printre clauzele contractuale este şi aceea ca firma CNSLR-Frăţia să aducă profit firmei timişorene.
Liviu Luca a arătat că nu înţelege unde este problema dacă există un contract stabilit între două societăţi. El a precizat că a fost întrebat de procurori dacă avea sau nu dreptul "să semneze":
"Sincer să fiu, nu înţeleg despre ce este vorba. Se încheie un contract de management între firma sindicatelor şi o altă firmă, cu obligaţia ca firma sindicatelor să aducă un profit, că-l scoate, că nu-l scoate, nu e treaba noastră. Nu văd care este problema", a arătat Luca.
În septembrie 2010, Liviu Luca a fost audiat în calitate de martor de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu privind favorizarea lui Nicolae Popa. Numele lui Liviu Luca în ancheta privind fuga lui Nicolae Popa - condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru păgubirea a 300.000 de investitori la FNI - este legat de un transfer bancar, cont pentru care era împuternicit să opereze.

Cu promisiunea de a reveni asupra subiectului, pun punct aici si, pana maine, numai bine va doresc!


Comentarii

tepes d-lor,sunteti impo...ti?arestati odata acesti banditi care au devalizat tara!!!

26 octombrie 2011 10:08

al 2-lea Român Eu mă bucur când aud ca Românașii au reușit să facă un bănuț in ultimii 21 de ani.Dar ESCROCII României pe care ii vede tot poporul n-ar trebui tolerați.....Au prăduit țara asta și nimeni nu-i intreabă de unde au banii.....Ce instituții are Romania ?Or fi mână in mână cu escrocii ?De unde o fi avut șeful fiscului banii de vila aia cât un palat ?

25 octombrie 2011 20:53

sssssw Bine v- am regasit! In iuresul evnimentelor in mijlocul carora, vrem, nu vrem, ne aflam si le traim din plin, iata si unul despre care media nu prea vorbeste. Din ce motiv? Fiecare dintre dumneavoastra puteti deduce. Este vorba despre cel mai bogat sindicalist, Liviu Luca, prim-vicepresedinte al CNSRL Fratia, care este audiat de DNA în calitate de învinuit, sub acuzaţia de folosire a autorităţii, în vederea obţinerii de foloase necuvenite. EVENIMENTUL ZILEI consemneaza ca procurorii Anticorupţie îl audiază la această oră pe Liviu Luca cu privire la cedarea mai multor hoteluri din patrimoniul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) – Frăţia, în administrarea unui SRL din Timişoara, cu 17 angajaţi şi pierderi, în ultimii

25 octombrie 2011 14:49

maryus ati uitat sa precizati ca Liviu Luca tocmai a fost"reevaluat" de Kirul betivan si a fost numit ca reprezentant al Romaniei in CES-ul european.totodata,impreuna cu Marius Petcu,Luca a participat la CES-ul care a desfiintat sindicatele,conferindu-le pedeleprelor legitimitate prin prezenta lor.asteptam cu incredere sa-l vedem si pe Petcu alaturi de Croitoru(stiti voi,jegul ala care se facea ca-l doare de colegii lui profesori candva)inrolat in PDL

25 octombrie 2011 14:32

Condoru Liviu Luca e doar unul dintre marii jefuitori ai Romaniei postdecembriste, inrolat intr-una din gastile praduitoare: cea sindicalista. Definitorie pentru "elita" sindicalista este inradacinarea zdravana pe functiile ocupate (cred ca si-ar dori, in sinea lor, sa le lase mostenire, daca ar putea, ca niste adevarati monarhi tronul).

25 octombrie 2011 14:12

Român Extraordinar !!!!!!!!!!!!! Parcă ăsta ar fi singurul escroc al României de după 90.....Unde e legea 18 după vremea lui Ceașcă ? Nu e abrogată...Dece nu se aplică ?Păi pentru că ar fi prea mulți bani de adus la BUGET și ar incurca socotelile multor ȘNAPANI

25 octombrie 2011 13:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.