Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europa are toate motivele să fie îngrijorată. Pentru că extremismul politic de pe Bătrânul Continent nu s-a oprit câtuşi de puţin la frontierele ruseşti, ucrainene şi bieloruse, scriu cei de la Deutsche Welle, îngrijorați de extremismul maghiar care ia amploare.Multă vreme Ungaria a trecut drept elevul model al sistemelor occidentale. Nu întâmplător, pentru că, înainte de a inventa gulaş-comunismul, Ungaria a devansat cu decenii Polonia „Solidarităţii” în tentativa ei, din păcate eşuată, de a-şi recuceri, sub Imre Nagy, libertatea sugrumată de stalinism.

Odată cu prăbuşirea comunismului libertatea, societatea deschisă şi democraţia autentică au părut să fie la ele acasă în ţara revoluţiei izbucnite acum exact 55 de ani.

Apoi şi-au făcut intrarea în scenă rând pe rând, antiromânismul lui Istvan Csurka, antisemitismul său declarat, xenofobia şi rasismul anti-ţigănesc, laolaltă cu formaţiuni extremiste şi paramilitare maghiare, bucurându-se, ca Jobbik, de mult succes electoral, scrie Deutsche Welle.

Integral pe CapitalComentarii

John M. Tarile fost comuniste, de fapt, au salvat UE, oferindu-i o piata de desfacere la care nici nu visa. Din pacate acestea s-au grabit sa imite tarile dezvoltate si au ajuns repede la faliment din cauza lipsei de experienta capitalista, de legislatie si a coruptiei. Orban incearca sa-si salveze tara prin rigoare financiara si o dezvoltare mai lenta, lasand piata sa lucreze pentru binele poporlui, nu guvernul. E laudabil si-i dorim succes. UE e birocratica, falita si inepta.

5 ianuarie 2012 8:07

Vasile Braileanu Catre eurosce(p)tici: uniunea europeana este ceva bun dar unii sunt mai egali ca altii si noi suntem aia care nu sunt egali. De pilda, in celelalte tari se pastreaza numai bilantul dupa terminarea anului fiscal, la noi se pastreaza facturile cativa ani. Raportam lunar "impozitele cuvenite" statului, ca pe acesta il doare burta sa isi ia impozitele direct din banca. Suntem sclavii birocratiei, nu ne face nimeni mai sclavi decat suntem.

3 ianuarie 2012 17:22

pentru Un euroscetic fost pro-european convins puțintică răbdare, sfârșitul e aproape, am pus băutura la rece să sărbătorim eliberarea noastră de sub cizma europeană.

25 octombrie 2011 16:12

sustin comenariul UNIUNEA EUROPEANĂ ESTE O FARSĂ SI O MARE ŢEAPĂ CA SI COMUNISMUL. PE FONDUL ACESTEI CRIZE, U.E. ISI ARATĂ ADEVARATA FAŢĂ HIDOASA PRIN CONDAMNAREA NOASTRĂ LA SCLAVIE. U.E. VA TREBUI SA DISPARĂ PENTRU BINELE NOSTRU AL TUTUROR.

25 octombrie 2011 16:10

dreaqu Fata celui din prim-plan spune totul. Din pacate, desi e prosti, e multi si in timpuri tulburi extremismul intotdeauna s-a ridicat. Oare or fi invatat ceva din experienta anterioara sau o luam de la capat?

25 octombrie 2011 14:01

Un euroscetic fost pro-european convins UNIUNEA EUROPEANĂ ESTE O FARSĂ SI O MARE ŢEAPĂ CA SI COMUNISMUL. PE FONDUL ACESTEI CRIZE, U.E. ISI ARATĂ ADEVARATA FAŢĂ HIDOASA PRIN CONDAMNAREA NOASTRĂ LA SCLAVIE. U.E. VA TREBUI SA DISPARĂ PENTRU BINELE NOSTRU AL TUTUROR.

25 octombrie 2011 12:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.