Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Băncile franceze au acceptat rostogolirea datoriei greceşti pe maturităţi mai lungi. Măsura, la care francezii speră să se alieze şi restul creditorilor privaţi europeni, ar trebui să evite falimentul suveran al Greciei.

Anunţul a fost făcut de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, care a confirmat, astfel, zvonurile din presă. Conform planului, băncile franceze vor rostogoli 70% din datoria elenă pe care o deţin şi care ar ajunge la maturitate în anii următori.

50 de procente vor fi investite în bonduri cu maturitatea la 30 de ani, iar restul de 20%, în bonduri care vor fi legate de un fond ce deţine cele mai sigure titluri. Practic, francezii au oferit Greciei o mână de ajutor mai solidă decât cea propusă de Germania: Berlinul ar fi dorit o extensie a maturităţii titlurilor de 7 ani, nu de 30 de ani.
Integral pe Money.ro